Basescu, cerinta ferma pentru Iohannis si Ponta: Rromii nu pun bombe!

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 08:28
6810 citiri
Basescu, cerinta ferma pentru Iohannis si Ponta: Rromii nu pun bombe!
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu le cere public lui Klaus Iohannis si Victor Ponta sa anunte ca Romania nu primeste niciun imigrant pe criteriul cotelor impuse de UE. In plus, fostul sef de stat explica distinctia clara dintre rromii din Romania care au plecat in Occident si actualii refugiati, pe care ii considera mult mai periculosi.

"Domnule Iohannis, domnule Ponta,

Am vazut concluziile Consiliului European din 15 octombrie. Va cer public sa anuntati ca Romania nu primeste niciun refugiat, niciun migrant pe criteriul cotelor. Asta daca aveti o minima demnitate si respect pentru interesele Romaniei", a scris pe Facebook Traian Basescu, dupa ce a analizat concluziile Consiliului European la care a luat parte in aceasta saptamana Klaus Iohannis.

Unul dintre internauti ii atrage atentia fostului presedinte ca "e cam delicata treaba, daca eram Elvetia mai era cum mai era, dar tocmai noi sa facem de-astea, dupa ce i-am umplut pe italieni, francezi, englezi etc. cu tiganii nostri?!".

In replica, Traian Basescu face distinctia clara dintre actualul val de refugiati din state africane si rromii plecati din tara noastra:

"Rromii nostri sunt cetateni ai UE din momentul aderarii noastre si au dreptul la libera circulatie in spatiul UE. Ei nu forteaza frontiere, ei nu resping crestinismul, ei nu se supara foarte tare daca francezii ii trimit inapoi in Romania pentru ca se reintorc dupa cateva zile, ei nu pun bombe si nu ameninta", mai scrie pe Facebook Traian Basescu.

Ce a inteles Iohannis despre problema migratiei si ce le-a explicat colegilor la Consiliul European

Presedintele Klaus Iohannis s-a aflat zilele acestea la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului European. La finalul discutiilor, Iohannis a expus vineri cateva dintre concluziile personale legate de principalele teme abordate.

In dorinta de a sublinia ca Romania se comporta ca si cum ar fi stat Schengen, atat de eficient isi apara granitele, seful statului le-a explicat liderilor europeni ce inseamna pentru el "frontiera externa".

"Discutiile din cadrul Consiliului European s-au terminat azi-noapte cu concluzii destul de bune. Tema principala a fost, evident, migratia si in acest context am avut discutii pe mai multe subteme pe care le-as mentiona pe scurt. Ne-am concentrat, de aceasta data, mai mult pe partea de extern legata de migratie decat pe partea de intern, unde intern inseamna in interiorul Uniunii Europene.

Am discutat chestiuni importante legate de securitatea frontierelor externe, unde vreau sa subliniez ca prin frontiere externe am inteles si am explicat colegelor si colegilor de ce am inteles asa, frontierele externe ale Uniunii si nu frontierele externe ale spatiului Schengen. Romania nu este inca membra in zona Schengen, dar vom fi. Zona Schengen se doreste pastrata si Romania actioneaza ca membru de facto al zonei Schengen. Noi controlam foarte bine granitele externe ale Romaniei. Acesta este un lucru care cu siguranta contribuie la securizarea frontierelor Uniunii Europene", a spus Iohannis, conform declaratiei postate pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Iohannis dezvaluie cati refugiati vor veni in Romania: Nu e cazul sa reactionam isteric. Sedinta CSAT pe tema aceasta

La inceputul crizei imigrantilor, seful statului a adoptat o pozitie rigida spunand ca Romania nu va accepta mai multi refugiati decat are capacitatea de a integra, doar pentru ca apoi sa revina asupra afirmatiilor si sa spuna ca este sigur ca Guvernul va putea gestiona un numar mai mare.

B.B.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Basescu Iohannis Romania imigranti cote, #Basescu Iohannis Ponta refugiati, #Basescu rromi Occident , #Traian Basescu