Amintiri din Franta cu Iohannis: Un om profund imbibat cu interes public

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 20:506122 citiri
Amintiri din Franta cu Iohannis: Un om profund imbibat cu interes public
Foto: Ouest France

Francezii si-l amintesc pe Klaus Iohannis de cand acesta a facut doua vizite in orasul Rennes, descriindu-l drept "profund imbibat cu interes public".

Ales presedinte al Romaniei, duminica, Klaus Iohannis este primarul Sibiului, oras infratit de 15 ani cu Rennes si in legatura cu Consiliul General al departamentului Ille-et-Vilaine, din vestul Frantei, regiunea Bretania, scrie publicatia regionala Ouest France.

Euronews, despre Iohannis: Noul lider al Romaniei vrea mai putin spectacol si mai multe solutii reale

El Mundo: Iohannis, noul presedinte al Guvernului. Ponta, nepriceput la economie

Ales presedinte, spre surpriza tuturor, cu 54 la suta din voturi, Klaus Iohannis a venit de doua ori la Rennes si la Consiliul General al departamentului ce isi are capitala in acest oras - in mai 2002 si in iunie 2003.

Intre departamentul Ille-et-Vilaine si Sibiu legaturile dateaza de dupa Revolutie, adica de aproape 25 de ani. Ulterior, orasul Rennes s-a infratit cu Sibiul, desemnat in anul 2007 capitala europeana a culturii.

The Economist, despre alegerile prezidentiale: Surpriza transilvaneana

Tribune de Geneve: Alegerea lui Iohannis e ca o noua revolutie

Roselyne Lefrancois, fosta adjuncta a responsabilului din Rennes pentru Relatii Internationale, a salutat alegerea "unui om profund imbibat cu interes public".

Orasul Sibiu este infratit cu 12 localitati din toata lumea, dintre care Thorigne - Fouillard, de langa Rennes, precum si cu Columbia, din SUA, Bauru, din Brazilia, Valencia, din Venezuela si Takayama, din Japonia. In Germania exista alte doua orase infratite cu Sibiul si cate unul in Austria, Marea Britanie, Olanda si Belgia.

Presa externa, despre Iohannis si Merkel: Poate sa devina un aliat al cancelarului german

Francois Hollande l-a felicitat pe Klaus Iohannis si l-a invitat la Paris

Presedintele francez Francois Hollande l-a felicitat, miercuri, pe Klaus Iohannis, pentru castigarea alegerilor prezidentiale, printr-o scrisoare transmisa de ambasadorul Frantei la Bucuresti. Totodata, liderul de la Paris l-a invitat pe primarul Sibiului in capitala franceza, aceasta fiind prima invitatie externa primita de Klaus Iohannis. Ar fi totodata prima intalnire a lui Francois Hollande cu un presedinte roman, de cand francezul a castigat alegerile prezidentiale.