Aberatia zilei: Timpul trece, leafa merge ...

Miercuri, 19 August 2015, ora 17:48
4465 citiri
Aberatia zilei: Timpul trece, leafa merge ...
Foto: Arhiva / Romania TV

... Noi cu drag muncim. Sau nu. Depinde de cat de sus s-a cocotat fiecare pe scara sociala. De exemplu, cine ajunge presedintele tarii sau seful Executivului nu mai trebuie sa trudeasca pentru ca nu risca sa isi piarda scaunul, ba chiar isi poate tripla salariul din pix.

Si nu numai atat. Mai poate si chiuli din cand in cand, pentru ca nu exista alte consecinte decat cele electorale, iar alegatorul roman uita si iarta usor, de pe-o zi pe alta.

O statistica realizata de Evenimentul Zilei arata un bilant demoralizant: In aceste sapte luni si jumatate, cate s-au scurs de la inceputul anului, presedintele Iohannis si premierul Ponta si-au luat vacanta cat pentru mai multi ani de munca ai unui roman obisnuit.

De Paste de exemplu, Victor Ponta a plecat o saptamana cu familia la New York, iar Klaus Iohannis, abia instalat la Palatul Cotroceni, si-a dus sotia in vacanta la Madeira, informatie ascunsa opiniei publice de Administratia Prezidentiala, dar dezvaluita de presa externa.

In cazul premierului, anul a continuat cu o serie de vizite mai lungi sau mai scurte peste hotare, in interes personal. Dupa participarea la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, a urmat concediul medical in Turcia, apoi minivacanta in Delta Dunarii, o noua vacanta, potrivit presei la Miami, continuata cu o croaziera, tot potrivit unor surse citate de presa, in Caraibe si Supercupa Europei din Georgia.

In ceea ce il priveste pe presedinte, si acesta s-a bucurat de experiente minunate si relaxante in numeroasele vizite efectuate peste hotare, destul de sterile in opinia mea din punct de vedere al rezultatelor oficiale, singurele lucruri memorabile fiind sceneta 'Paltonul' de la Paris, selfie-urile facute de sotie la Roma si la Vatican sau intarzierea avionului la Sibiu cu o jumatate de ora, in interes personal.

In plus, ziua de 1 august, data de la care a intrat in vigoare ordonanta de guvern prin care li s-au triplat salariile, i-a surprins pe cei doi capi ai statului roman tot in vacanta, Palatul Cotroceni refuzand sa dea publicitatii informatii cu privire la locul in care se relaxeaza presedintele Iohannis impreuna cu sotia, in ciuda solicitarilor adresate de cotidianul citat.

In timp ce sanatatea fierbe, iar profesorii si politistii ameninta ca ies in strada, noul sef al statului se odihneste de parca ar fi la finalul celui de-al doilea mandat.

Miercuri dimineata, un nou viral circula pe Facebook: "Breaking News - presedintele Klaus Iohannis va efectua o vizita la Bucuresti". La scurt timp, Administratia Prezidentiala a emis un comunicat de presa prin care informatia era confirmata.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, s-a intalnit miercuri, 19 august a.c., cu Prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta. Pe agenda discutiilor s-au aflat prioritatile legislative din aceasta toamna, fiind abordata, in cadrul acestei consultari institutionale, inclusiv tema Codului Fiscal", se arata in comunicat.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ponta concediu, #Iohannis vacanta , #Victor Ponta