25 de ani de la caderea Zidului Berlinului Iohannis: Un om poate schimba o lume

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 20:25
3175 citiri
25 de ani de la caderea Zidului Berlinului Iohannis: Un om poate schimba o lume
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, a transmis un mesaj cu ocazia implinirii a 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului.

"A trecut un sfert de veac de la o mare izbanda a lumii noastre: caderea Zidului Berlinului. Eroii acelor timpuri sunt oamenii obisnuiti care au invins un intreg sistem al terorii tocmai pentru ca au sperat mereu ca isi vor lua tara inapoi. Si izbanda aceasta a Europei a plecat de la fiecare om, pentru ca un om poate schimba o lume.

Pe 9 noiembrie 1989, visul libertatii a invins lumea comunista pentru ca niciun regim nu poate calca in picioare dreptul cetatenilor de a se exprima liber. Va chem pe toti sa ne amintim de eroii de atunci si sa fiti convinsi ca niciun zid nu poate rezista in fata oamenilor liberi!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale.

Rivalul sau in turul doi a transmis si el un mesaj cu aceasta ocazie. El a spus ca evenimentul a insemnat "sfarsitul tiraniei comuniste".

"Se implinesc 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, un eveniment care a insemnat, mai mult ca orice, sfarsitul tiraniei comuniste. Zidul a fost un simbol, frontiera acelei 'Cortine de Fier' in spatele careia erau tinute tarile din estul dominat de URSS.

Caderea Zidului Berlinului a precedat unificarea celor doua Germanii si a fost punctul zero pentru reunificarea Europei. Sa le cinstim astazi memoria celor care, in lumea comunista, au luptat cu multe sacrificii pentru libertate si democratie!", a scris pe Facebook Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidentiale.

25 de ani de la caderea Zidului Berlinului - Ponta: A insemnat sfarsitul tiraniei comuniste

La evenimentul ce marcheaza 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, cancelarul Germaniei Angela Merkel a spus ca evenimentul reprezinta un semnal de speranta pentru tari precum Ucraina, Siria, Irak, unde "libertatile sunt amenintate sau chiar calcate in picioare".

Angela Merkel: Caderea Zidului Berlinului, speranta pentru tarile unde libertatile sunt calcate in picioare

"Caderea Zidului Berlinului a aratat ca visele pot deveni realitate", a adaugat sefa guvernului german, care a crescut in RDG si avea in acel moment 35 de ani.

"Alte ziduri pot fi distruse, zidurile dictaturii, violentei, ideologiilor, urii", a mai spus Angela Merkel, care si-a inceput cariera politica in siajul evenimentului de la 9 noiembrie 1989.

Autoritatile din Germania de Est au construit Zidul in august 1961, pentru a impiedica exodul de rezidenti in Vest.

Presedintele Bundestagului: Protestele din Romania au contribuit la caderea Zidului Berlinului

C.P.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Iohannis cadere Zidul Berlinului, #cadere Zidul Berlinului , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014