Preşedinta Ungariei vine la Bucureşti, la invitaţia lui Klaus Iohannis. Agenda oficialului maghiar

Duminica, 04 Septembrie 2022, ora 17:01 3629 citiri
Președintele ungar a fost invitat la București de Klaus Iohannis

Preşedintele Ungariei, Katalin Novák, se va deplasa, miercuri, 7 septembrie, la Bucureşti, pentru o vizită oficială, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit agenţiei maghiare de presă MTI.

Katalin Novák va fi primită şi de premierul NIcolae Cucă, dar şi de şefii Parlamentului de la Bucureşti.

Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul "Magyar Nemzet", preşedintele Ungariei, Katalin Novák, se va deplasa, miercuri, la Bucureşti, pentru o vizită oficială.

Pe lângă întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, şeful de stat maghiar urmează să fie primit şi de prim-ministrul român Nicolae Ciucă, dar şi de Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului şi de Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Din programul de la Bucureşti al preşedintelui Ungariei face parte şi o întâlnire cu preşedintele UDMR şi vicepremierul Hunor Kelemen, precum şi cu ceilalţi miniştri UDMR din cadrul Guvernului României.

Ultima ocazie în care în capitala României a avut loc o întâlnire oficială la nivel de şefi de stat a fost în urmă cu 12 ani, în 2010.

În cele patru luni care au trecut de la învestirea sa, preşedintele Ungariei se întâlneşte pentru a treia oară cu omologul său român.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 2
trebuia s-o invite carnatareasa de plescoi
H
HoriaBrezean
rank 2