Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României

Duminica, 02 Octombrie 2022, ora 11:31 4304 citiri
Klaus Iohannis susține aderarea Ucraieni la NATO FOTO Facebook / Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe Twitter un mesaj legat de cererea Ucrainei privind aderarea în regim de urgență la Alianța Nord Atlantică.

”Împreună cu președinții Cehiei, Estoniei, Lituaniei, Letoniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Slovaciei, reiterez sprijinul nostru pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Susținem cu fermitate decizia Summitului NATO de la București din 2008 privind viitoarea aderare a Ucrainei”, se arată in mesaj.

Ucraina urmează să ceară în mod oficial o ”aderare accelerată la NATO”, anunţă vineri, 30 septembrie, preşedintele Volodimir Zelenski, imediat după ce Rusia a mediatizat anexarea ilegală a patru regiuni din Ucraina, relatează AFP.

”Adoptăm o măsură decisivă semnând candidatura Ucrainei în vederea unei aderări accelerate la NATO”, anunţă şeful statului ucrainean, într-o înregistrare video difuzată pe reţelele de socializare.

”Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Federaţiei ruse. Vom negocia cu noul preşedinte”, declară Zelenski într-o înregistrare video, postată online imediat după ce liderul de la Kremlin a oficializat anexarea a patru teritorii din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News