Klaus Iohannis, declarație comună cu regele Belgiei în fața militarilor: „Avem încredere deplină în capacitatea NATO”

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 13:40 2176 citiri
Pre;edintele Klaus Iohannis alături de regele Belgiei FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, 17 iunie, că NATO are capacitatea de a face faţă oricăror ameninţări şi provocări, prezente sau viitoare.

„Dragi militari, voi sunteţi expresia concretă a hotărârii noastre, ca Aliaţi, de a colabora şi de a ne coordona pentru a îmbunătăţi securitatea noastră comună. Avem deplină încredere în dumneavoastră şi în capacitatea Alianţei de a face faţă oricăror ameninţări şi provocări, prezente sau viitoare! Vă doresc succes în misiunile pe care le veţi îndeplini!”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, unde l-a primit pe regele Belgiei, Philippe.

El i-a mulţumit regelui Belgiei pentru contribuţia importantă a militarilor belgieni la prezenţa NATO în România.

„Majestatea Voastră, vă adresez mulţumirile României pentru contribuţia importantă a militarilor belgieni la prezenţa NATO din ţara noastră. Împreună suntem mai puternici şi mai eficienţi în efortul nostru comun de a consolida securitatea spaţiului euroatlantic şi siguranţa cetăţenilor noştri! Bine aţi venit în România!”, a conchis şeful statului.

Preşedintele României şi regele Belgiei urmează să discute despre temele prioritare ale agendei bilaterale şi modalităţile de aprofundare a cooperării în plan european şi internaţional. Va fi acordată o atenţie deosebită crizei din Ucraina şi impactului său multidimensional, conform Administrației prezidențiale.

"În contextul crizei umanitare provocate de agresiunea armată a Federaţiei Ruse, se va discuta şi despre măsurile de asistenţă pentru Ucraina şi sprijinirea refugiaţilor ucraineni, inclusiv prin hub-ul umanitar de la Suceava. Cei doi şefi de stat vor aborda şi întărirea sprijinului pentru Republica Moldova, în condiţiile în care aceasta se confruntă cu provocări multiple generate de efectele agresiunii ruse împotriva Ucrainei, inclusiv găzduirea unui număr foarte mare de refugiaţi", mai transmite sursa citată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Constant
rank 5
alex-7
rank 5
Cred ca regele Belgiei s-a ratacit si a ajuns in Romania, trimiteti