Klaus Iohannis, la baza Mihail Kogălniceanu: „Mediul de securitate internațional a suferit modificări radicale” VIDEO

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 11:27
2123 citiri
Klaus Iohannis, la baza Mihail Kogălniceanu: „Mediul de securitate internațional a suferit modificări radicale” VIDEO
Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs în fața militarilor de la baza Mihail Kogălniceanu FOTO Captură Video / Youtube / Administrația prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, 13 aprilie, un discurs în fața militarilor staționați la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de premierul Regatului Belgiei Alexander De Croo.

Șeful Statului din România a explicat că securitatea internațională a suferit „modificări radicale” odată cu invazia Rusiei în Ucraina și că NATO va acționa prompt la fiecare provocare.

Klaus Iohannis: Încă din anul 2014, ca urmare a anexării ilegale a Crimeei de către Rusia, NATO a început un proces complex de adaptare. Am fost conștienți că ne confruntăm cu un mediu de securitate cu amenințări.

Agresiunea brutală a Rusiei în Ucraina a afectat fundamental securitatea regională, europeană și euroatlantică și are proiecții negative la nivel global pe mai multe paliere. Pentru sprijinirea Ucrainei, NATO și UE a luat măsuri concrete. România a acționat rapid și eficient, atât la nivel guvernamental cât și la nivelul societății civilie.

Este evident că mediul de securitate internațional a suferit modificări radicale. Am luat măsuri de răspuns, strict defensive. Dragi militari, vă aflați aici, umăr lângă umăr și sunteți expresia hotărârii noastre de a întări în continuare descurajarea agresiunii la Marea Neagră.

Vom continua eforturile noastre pentru a asigura răspunsul promt al alianței la orice provocare. Acționăm pentru operaționalizarea cât mai rapidă a celor patru grupuri de luptă, dintre care unul va fi amplasat în România. Va contribui la întărirea securității de pe flancul estic.

Dragi militari aliați, prezența dvs în România are și o componentă simbolică. Protejați valorile euro-atlantice simbolice care definesc esențial societățile noastre. Democrația, drepturile omului, statul de drept și dreptul fiecărui popor de a-și decide propria soartă.

SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA iau în considerare trimiterea de consilieri militari suplimentari la ambasada sa de la Kiev, în contextul în care Rusia își continuă operațiunile ofensive în Ucraina, potrivit Politico....
Ruptură între Putin și o țară neutră din Europa: Rusia pierde bogățiile ascunse de mult timp
Ruptură între Putin și o țară neutră din Europa: Rusia pierde bogățiile ascunse de mult timp
După declanșarea războiului din Ucraina, multe state au impus pachete de sancțiuni împotriva Kremlinului pentru a-i diminua capacitatea de luptă. Acum, se produce o ruptură dramatică între...
#Klaus Iohannis, #razboi Ucraina, #Presedintele Romaniei, #Militari, #baza Mihail Kogalniceanu , #stiri Klaus Iohannis
Comentarii
Poza Porcul
Porcul
rank 1
La finalul vorbariei ar fi spus: Si acum,atacati popota,ca v-am