Klaus Iohannis, desființat de think-thank-ul britanic Oxford Analytica. „Președintele erodează democrația pluralistă din România”

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 15:04
8513 citiri
Klaus Iohannis, desființat de think-thank-ul britanic Oxford Analytica. „Președintele erodează democrația pluralistă din România”
Președintele Klaus Iohannis a fost subiectul unei analize recente a experților de la Oxford Analytica Foto: Administratia Prezidentiala

Președintele Klaus Iohannis a fost subiectul unei analize recente a experților de la Oxford Analytica.

Think-thank britanic Oxford Analytica a sintetizat ideile studiului în titlu și a spus despre Klaus Iohannis: „președintele erodează democrația pluralistă din România”.

„Președintele erodează democrația pluralistă din România. Întoarcerea lui Iohannis către armată și serviciile de informații ridică semne de întrebare cu privire la viitorul democrației din România”, potrivit dailybrief.oxan.com.

Experții au remarcat și lipsa șefului statului din spațiul public.

”Iohannis vorbește puțin, iar aparițiile sale publice s-au diminuat constant. Consilierii săi se țin departe de ochii lumii și se crede că provin din domeniul afacerilor și din lumea serviciilor de informații”, se mai arată în analiză, potrivit g4media.ro.

Specialiștii observă că popularitatea lui Klaus Iohannis este în cădere liberă.

”Popularitatea președintelui Klaus Iohannis este acum în cădere liberă, deoarece încercarea sa de a reduce influența parlamentului, permițând epurarea judecătorilor anticorupție și aducând figuri militare în politică, pare să se întoarcă împotriva sa. Eforturile sale din 2021 de a încheia o coaliție între două partide în mod normal rivale, care dețin majoritatea locurilor din parlament, au subminat politica competitivă și controlul asupra acțiunilor guvernului”, se mai arată în studiu, potrivit sursei citate.

În 2024 Klaus Iohannis încheie cel de-al doilea mandat de președinte. În spațiul public s-a vehiculat ideea de a prelua conducerea NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit marți, 5 iulie, despre posibilitatea de a ajunge viitorul șef al NATO, vehiculată în unele cercuri media din România.

Iohannis a fost întrebat despre această perspectivă în cadrul conferinței de presă susținută la Palatul Cotroceni.

„Dacă mi s-ar face această propunere aș evalua-o și aș face o declarație publică”.

NATO îi caută un succesor lui Jens Stoltenberg, al cărui mandat de secretar general al organizației expiră pe 1 octombrie. Pe lista de posibile nume pentru această poziție figurează și cel al președintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse din interiorul alianței. Jens Stoltenberg urmează să preia funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei.

Șeful statului a vorbit, în principal, în cadrul conferinței despre politica externă a României.

„Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România. Politica externă și de securitate a României: au fost săptămâni foarte bune.

Summitul NATO de la Madrid și Consiliul European, ne amintim cu plăcere de rezultatele bune care au fost obținute de România.

Aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un locru discutat: România este un actor foarte impicat în politica europeană și de securitate. Românii sunt mai bine apărați, dacă ne uităm și la vecinătate. Faptul că Ucraina, dar remarcabil și Moldova au primit statutul de candidat, pentru România evoluâia a fost pozitivă.

Aceste rezultate sunt rezultatele unei echipe mari și Administrația prezidențială, Externele, a lucrat foarte multă lume ca să fie foarte clar, aceste rezultate au fost muncite și folosesc acest prilej pentru toți cei care s-au implicat”, a declarat Klaus Iohannis.

Economia germană – cu un moral mai ridicat – TradeVille
Economia germană – cu un moral mai ridicat – TradeVille
Comerțul Cu Ridicata Înregistrează Creșteri In februarie 2024, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (excluzând autovehiculele si motocicletele) a înregistrat o creștere, comparativ cu...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#Klaus Iohannis, #Oxford Analytica, #analiza, #PNL , #PNL