Klaus Iohannis continuă turneul din America Latină. Programul din Argentina al președintelui

Marti, 25 Aprilie 2023, ora 07:37
1841 citiri
Klaus Iohannis continuă turneul din America Latină. Programul din Argentina al președintelui
Înainte de a ajunge în Argentina, Klaus Iohannis a vizitat Chile FOTO Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis îşi începe, marţi, vizita oficială în Argentina, el urmând să fie primit de omologul său Alberto Fernández, cu care va avea convorbiri tête-à-tête. Totodată, va fi semnat un memorandum între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară – ”Căştile Albe” din Argentina.

Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis va participa, la ora 16.40 (ora României), la o ceremonie de depunere a unei coroane de flori la Monumentul Generalului San Martin din Buenos Aires.

Ulterior, el va fi primit de preşedintele Republicii Argentina, Alberto Fernández, la Palatul Prezidenţial Casa Rosada din Buenos Aires. După primirea oficială, cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête şi va avea loc semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară – ”Căştile Albe” din Republica Argentina. Ulterior, vor fi susţinute declaraţii de presă comune.

Programul include şi un dejun oficial.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a început, în urmă cu o săptămână, vizite oficiale în Republica Federativă a Braziliei, în Republica Chile şi în Republica Argentina. Turneul preşedintelui se va încheia miercuri.

„Aceste vizite urmăresc relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial, fiind menite să deschidă noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes crescut, inclusiv cele privind răspunsul comun la o serie de provocări la nivel global. America Latină reuneşte state membre sau în proces de aderare la OCDE, cu economii emergente, care contribuie sau pot contribui în mod semnificativ, la nivel global, la securitatea alimentară, la cea energetică sau climatică, la recuperarea economică post-pandemie şi dezvoltarea durabilă”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Iohannis face vizitele oficiale în America de Sud cu acelaşi avion cu care a fost în Japonia, închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, relatează Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviatic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apelul președintelui Klaus Iohannis, după ce Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete
Apelul președintelui Klaus Iohannis, după ce Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete
România condamnă ferm atacul Iranului împotriva Israelului, este mesajul transmis duminică de preşedintele Klaus Iohannis, care face apel la evitarea unei escaladări a conflictului în zonă....
Iranul, acuzat de atentatele de la Buenos Aires din 1992 și 1994. Decizia ”istorică” salutată de comunitatea evreiască
Iranul, acuzat de atentatele de la Buenos Aires din 1992 și 1994. Decizia ”istorică” salutată de comunitatea evreiască
Justiţia argentiniană a stabilit joi că atentatele împotriva ambasadei Israelului în 1992 şi a Asociaţiei Israeliene de Ajutor Reciproc (AMIA) în 1994, din Buenos Aires, au fost comandate...
#Klaus Iohannis, #America Latina, #Chile, #Argentina , #stiri Klaus Iohannis