Klaus Iohannis, absent din nou în spațiul public. Șeful Statului e criticat pentru ignorarea unui eveniment important la Timișoara

Vineri, 17 Februarie 2023, ora 17:40
2595 citiri
Klaus Iohannis, absent din nou în spațiul public. Șeful Statului e criticat pentru ignorarea unui eveniment important la Timișoara
Președintele Klaus Iohannis a fost criticat și în trecut pentru lipsa de implicare FOTO presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a fost criticat săptămâna aceasta pentru absența de la deschiderea oficială a programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii dar și pentru reacția întârziată la declarațiile președintelui Maia Sandu cu privire la lovitura de stat pe care Rusia ar pregăti-o în Republica Moldova.

Conform agendei publice a președintelui României, ultima activitate publică a lui Klaus Iohannis a fost pe 14 februarie, la ora 12.00, când a primit scrisorile de acreditare a ambasadorilor Statelor Unite, Turciei, Slovaciei și cel al Mexicului. În afară de asta, șeful Statului de la București a semnat zilnic o serie de decrete.

Criticat pentru absența de la Timișoara

Vineri, 17 februarie, are loc deschiderea oficială a Programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii – la Palatul Culturii. La eveniment urmează să participe numeroși actori cu greutate de la vârful statului, printre care premierul Nicolae Ciucă, comisarul european pentru transporturi Adina Vălean, Mejestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române alături de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, precum și reprezentanți din ICR.

Ministrul PSD al Culturii Lucian Romașcanu a ironizat absența președintelui Klaus Iohannis, afirmând că simte „un soi de dezamăgire”.

„Nu vreau să fac foarte multă politică. Asemenea tipuri de evenimente nu ar trebui să fie lipsite de prezența responsabililor guvernamenali sau prezidențiali de la cel mai înalt nivel, pentru că este totuși un eveniment extrem de important. Domnul Iohannis mi-aș dori să vină. Nu vreau să fiu critic, dar poate că se înțelege din faptul că mi-aș dori, pusă la condițional optativ, e un soi de dezamăgire. Mi-ar fi plăcut să fie, mai ales că a fost primar când am avut prima capitală culturală de succes la Sibiu”, a afirmat Romașcanu.

Reacție întârziată la declarațiile Maiei Sandu

Șeful Statului a fost criticat și pentru reacția întârziată după ce Maia Sandu a vorbit despre o lovitură de stat pregătită de Rusia în Republica Moldova. Șeful Statului de la București a avut o reacție două zile mai târziu, printr-un comunicat de presă, după alte state precum SUA.

„Reafirm cât se poate de clar că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. De asemenea, reiterez susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional, și pentru viitorul său proeuropean”, a transmis atunci Klaus Iohannis.

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Plenul reunit al Parlamentului a luat act, în şedinţa de marţi, 26 martie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care Legislativul este informat că Forţa de reacţie a NATO poate...
#Klaus Iohannis, #Presedintele Romaniei, #timisoara capitala culturala , #stiri Klaus Iohannis