Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 12:48 2791 citiri
Președintele Klaus Iohannis participă marți la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest FOTO Captură Video / Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă.

„Încă se discută şi se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI de miniştrii de interne şi de justiţie. Acolo sigur că se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci este nevoie încă de negocieri, încă se discută pe textul acelei decizii şi noi suntem angajaţi să stăm hotărâţi până în ultimul moment şi să ducem decizia acolo unde o dorim noi”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre subiect înaintea participării la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest care are loc marţi la Tirana.

Despre faptul că Austria încă s-ar opune aderării României la Spaţiul Schengen, şeful statului a precizat că „în continuare se discută şi se negociază şi nu ne vom opri din discutat şi negociat până în ultimul moment”.

„În condiţiile în care deciziile privind România şi Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultate nu pot fi tocmai identice, dar asta nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decize care este convenabilă pentru ambele părţi. O decuplare este sigur o chestiune care s-a mai discutat şi speranţa mea este să avem o decizie pozitivă şi să nu fie nevoie să discutăm în continuare aceste chestiuni”, a completat Iohannis.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News