Ce spune Mircea Geoană despre şansele lui Klaus Iohannis pentru o funcție de conducere în NATO

Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 11:52 5061 citiri
Klaus Iohannis nu a respins faptul că și-ar dori o astfel de funcție FOTO Facebook / Klaus Iohannis

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a vorbit într-un scurt interviu despre șansele președintelui Klaus Iohannis de a ocupa o funcție în conducerea Alianței.

Geoană a fost întrebat, marţi, în cadrul vizitei oficiale de lucru pe care a făcut-o în România, ce şase are Klaus Iohannis să ocupe o funcţie în NATO.

”Din câte ştiu eu, discuţii cu privire la succesiunea la conducerea NATO încă nu au început. Dar, încă o dată, deciziile cu privire la NATO sunt luate de către statele aliate şi, în momentul potrivit, aliaţii vor lua o decizie cu privire la viitorul secretar general când acest post va deveni liber şi acest moment îl vom vedea în perioada următoare”, a afirmat Geoană.

Acesta a precizat că, la summitul NATO din martie, liderii Alianţei i-au solicitat secretarului general Stoltenberg să mai stea la conducerea NATO cel puţin încă un an.

La începutul acestui an, preşedintele Klaus Iohannis a fost menţionat de DPA printre posibilii candidaţi la funcţia de secretar general al NATO.

Întrebat despre această posibilitate, Iohannis a afirmat: “Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aş evalua-o foarte serios şi aş face o declaraţie publică”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com