Ce spune Klaus Iohannis despre perspectiva de a-i succeda lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO

Marti, 05 Iulie 2022, ora 18:37 6767 citiri
Klaus Iohannis, la întâlnirea NATO, alături de Joe Biden, Jens Stoltenberg și Mircea Geoană FOTO Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit marți, 5 iulie, despre posibilitatea de a ajunge viitorul șef al NATO, vehiculată în unele cercuri media din România.

Iohannis a fost întrebat despre această perspectivă în cadrul conferinței de presă susținută la Palatul Cotroceni.

„Dacă mi s-ar face această propunere aș evalua-o și aș face o declarație publică”.

NATO îi caută un succesor lui Jens Stoltenberg, al cărui mandat de secretar general al organizației expiră pe 1 octombrie. Pe lista de posibile nume pentru această poziție figurează și cel al președintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse din interiorul alianței. Jens Stoltenberg urmează să preia funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei.

Șeful statului a vorbit, în principal, în cadrul conferinței despre politica externă a României.

„Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România. Politica externă și de securitate a României: au fost săptămâni foarte bune.

Summitul NATO de la Madrid și Consiliul European, ne amintim cu plăcere de rezultatele bune care au fost obținute de România.

Aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un locru discutat: România este un actor foarte impicat în politica europeană și de securitate. Românii sunt mai bine apărați, dacă ne uităm și la vecinătate. Faptul că Ucraina, dar remarcabil și Moldova au primit statutul de candidat, pentru România evoluâia a fost pozitivă.

Aceste rezultate sunt rezultatele unei echipe mari și Administrația prezidențială, Externele, a lucrat foarte multă lume ca să fie foarte clar, aceste rezultate au fost muncite și folosesc acest prilej pentru toți cei care s-au implicat”, a declarat Klaus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News