Președintele Turciei, interesat de Gheorghe Hagi la întâlnirea cu Klaus Iohannis. Ce l-a întrebat pe șeful de la Cotroceni

Joi, 30 Iunie 2022, ora 20:28 6626 citiri
Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu Președintele Turciei, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid FOTO Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi, 30 iunie, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid, o întrevedere cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan.

La finalul întâlnirii, cei doi șefi de stat au avut și o scurtă discuţie despre fotbal, notează Agerpres.

Conform unor surse oficiale, preşedintele Erdogan l-a întrebat pe şeful statului român ce face Gheorghe Hagi.

Klaus Iohannis i-a spus că acesta este bine, antrenează, are o academie de fotbal şi pregăteşte tineri fotbalişti.

Preşedintele turc a amintit şi de Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi. Preşedintele Iohannis a afirmat că acesta este talentat şi un bun jucător.

Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, în cadrul întâlnirii, Klaus Iohannis a reliefat nivelul foarte bun al relației de Parteneriat Strategic dintre România și Turcia, iar Recep Tayyip Erdogan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică. Cei doi omologi au salutat nivelul în creștere al relațiilor economice, au convenit intensificarea cooperării în domeniul energiei și au abordat situația din Ucraina.

Un alt subiect important a fost tranzitul cerealelor din Ucraina, președintele Klaus Iohannis prezentând eforturile depuse de țara noastră pentru creșterea capacității de tranzit prin România.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News