Șeful spionajului militar din Ucraina numește cheia pentru încheierea războiului în 2022: "Acesta va fi sfârșitul ofensivei noastre"

Marti, 24 Mai 2022, ora 13:42
15737 citiri
Șeful spionajului militar din Ucraina numește cheia pentru încheierea războiului în 2022: "Acesta va fi sfârșitul ofensivei noastre"
Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații militare din Ucraina FOTO: FOTO Serviciul de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina

Kirilo Budanov, șeful Direcției principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, a acordat un interviu în care a vorbit despre stadiul conflictului ilegal declanșat de Rusia.

Șeful GRU este unul dintre puținii oficiali guvernamentali care a avertizat public cu privire la probabilitatea ridicată a unui război la scară largă cu Rusia încă din toamna anului 2021 și a avertizat despre potențialele direcții din care armata rusă ar putea planifica un atac, scrie pravda.com.ua.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Kirilo Budanov a vorbit, într-un interviu acordat sursei citate, despre boala lui Vladimir Putin, despre comportamentul elitei ruse, dacă este posibilă o lovitură de stat în Rusia și cum crede că se va încheia războiul.

„A existat o încercare de asasinare a lui Putin”

Șeful spionajului militar din Ucraina este de părere că războiul se va termina până la sfârșitul acestui an, iar în luna august ar trebui să existe un moment de cotitură. Oficialul ucrainean spune că până atunci nu vor avea cantitatea de arme necesară pentru a depăși Rusia.

”Până în august, cantitatea de arme furnizată Ucrainei va fi atins, ca să spunem așa, cantități semnificative. Trebuie să înțelegeți că din momentul anunțării furnizării de arme sunt următoarele etape.

Prima este intrarea armelor în țară, a doua este achiziționarea acestor arme și abia în a treia etapă este începutul utilizării lor. Totul durează ceva timp.

Prin urmare, din păcate, până în august, cantitatea de arme necesară trupelor noastre nu va fi în cantități semnificative. Din august, toate acestea vor fi în unități militare și vor fi folosite activ în ostilități.

De aceea, august va fi punctul de cotitură. Pentru că acum avem o lipsă catastrofal de mare de arme grele”, a spus Budanov.

Ofițerul de rang înalt susține că Ucraina va lupta pentru recuperarea tuturor teritoriilor care îi aparțin și, abia atunci când le vor avea pe toate sub control, războiul se va încheia.

”În ce formă va continua războiul? Accesul nostru total la frontiera noastră administrativă. Acesta va fi sfârșitul ofensivei noastre. Alte detalii au expirat acum”, a mai spus șeful spionajului militar.

Cât de bolnav este Putin?

Kirilor Budanov spune că are informații conform cărora Vladimir Putin are mai multe boli grave, une dintre acestea fiind cancerul.

”Nu merită să sperăm că Putin va muri mâine. Mai are cel puțin câțiva ani. Îți place sau nu, este adevărat”, a spus Kirilor Budanov.

El crede că Putin este ”confuz”.

Iar despre cercul format în jurul dictatorului rus, șeful GRU spune că ”Putin a redus semnificativ accesul oamenilor la el. Un număr destul de mic de oameni ajung în prezent la el. Îi ține pe toți ceilalți la distanță”.

Budanov mai este de părere că Putin primește informații foarte limitate despre ceea ce se întâmplă pe front pentru că ”recunoașterea înfrângerilor și a calculelor greșite, în primul rând, este înfricoșătoare”.

De ce nu-și pregătește Putin un succesor

Despre un eventual succesor al președintelui rus, Kirilo Budanov a spus că ”în diferite perioade ale timpului său, s-a gândit la asta și, în principiu, a ales, după cum se spune, favoritul. Au existat deja mai mulți astfel de oameni.

Privind unele dintre sindroamele sale maniacale, probabil că îi va fi frică să pregătească serios un succesor, realizând că, în pregătire, acest succesor poate va dori să preia scaunul puțin mai devreme decât își dorește Putin însuși.

Prin urmare, îi ține pe toți la o anumită distanță. Și crede că va domni pentru totdeauna. Dar nu va fi așa”, a spus expertul.

El sugerează că Putin nu va mai avea prea mult timp.

”Privește istoria oricărui dictator din secolul XX-XXI. Au terminat la fel, absolut toate dictaturile. Niciuna dintre ele nu s-a încheiat altfel. În cele mai multe cazuri, au murit violent.

Luați exemple recente, precum Saddam Hussein, fostul dictator iugoslav, dictatorul libian. Sunt imagini clasice ale unui dictator. Au fost alte exemple în Africa.

Toate s-au terminat la fel, iar Putin se va termina la fel”, a spus Budanov care a afirmat de asemenea că ”au fost tentative de asasinat asupra lui Putin”.

”A existat chiar și o tentativă de asasinat asupra lui, după cum se spune, reprezentanți ai Caucazului nu cu mult timp în urmă, acum vreo două luni. Acestea sunt informații non-publice. Încercare absolut nereușită, dar chiar a avut loc”, a spus expertul.

Acum Rusia se gândește cum să facă din înfrângerea sa o „victorie”

Șeful Serviciului de informații militar din Ucraina spune că Putin vrea, de fapt, toată Ucraina, dar acum va trebui să accepte înfrângerea,

”Desigur, după trei luni de război, își ajustează planurile și pregătesc opinia publică din Rusia pentru faptul că, în principiu, dacă vor pune capăt ocupației regiunilor Donețk, Lugansk și Herson poate fi considerată și o victorie.

Cu toate acestea, planurile nu s-au schimbat și, din păcate, nu se vor schimba până când nu vom pune capăt problemei lui Putin și Rusia așa cum există astăzi - amenințarea la adresa întregii lumi, în special a continentului european, va continua”, a mai spus Budanov.

Întrucât suferă pierderi grele și eșecuri militare mari, rușii își pregătesc deja societatea pentru faptul că atingerea granițelor administrative (regiunile Lugansk și Donețk - UE) și menținerea regiunii Herson, poate chiar o parte a regiunii Zaporizhia - este deja o victorie, potrivit expertului militar

”Ei se pregătesc pentru ei înșiși, așa cum spun ei, Planul B, să justifice oamenilor lor ceea ce au făcut aici și cum să le arate victoria lor, să facă din înfrângerea lor victoria.

Nu va funcționa deloc și se va termina”.

Șeful GRU a mai spus că în prezent nu este posibilă o lovitură de stat în Rusia.

Președintele Volodimir Zelenski l-a numit pe Budanov la conducerea GRU în 2020, în urma demiterii scandaloase a lui Vasil Burba prin Wagnergate. Acum, în timpul războiului, Budanov este una dintre cele mai influente și mai autoritare forțe de securitate din țară.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Kirilo Budanov, #sfarsitul razboiului rusia ucraina, #ofensiva ucraina , #Razboi Ucraina