UDMR primește noi ministere într-un guvern minoritar SURSE

Autor:Filip Man
Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 13:005411 citiri
UDMR primește noi ministere într-un guvern minoritar SURSE
Liderul UDMR Kelemen Hunor FOTO Hepta

UDMR este de partea președintelui Klaus Iohannis și a premierului Florin Cîțu în disputa cu USR. Maghiarii se pregătesc de o guvernare minoritară alături de PNL, susțin surse politice pentru Ziare.com.

Pentru fidelitate, UDMR va primi încă două ministere în viitorul cabinet, care oricum va fi mai suplu, potrivit surselor citate.

Declarativ, liderii UDMR pledează pentru refacerea coaliției de guvernare cu USR, însă în discuțiile informale cu președintele Iohannis au susținut varianta unui guvern minoritar, pe motiv că "nu se poate guverna cu USR".

Liderul UDMR Kelemen Hunor s-a arătat foarte sceptic în legătură cu refacerea coaliţiei de guvernare.

"După tot ce s-a întâmplat în aceste zile, e greu de crezut că se poate. Deci poţi să dai jos pe primul ministru, care este şi preşedintele PNL-ului, dar în a doua clipă cu el trebuie să stai la masă, să discuţi. Şi asta înseamnă că ori nu vrei să te întorci la guvernare, ori nu ţii cont de o grămadă de chestii umane, nu de altceva. Din acest punct de vedere, există o oarecare reţinere în ceea ce ne priveşte", a argumentat Kelemen Hunor.

O altă variantă care poate fi luată în considerare, în acest context, este aceea a unui guvern minoritar, a opinat liderul UDMR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News