Cum vede UDMR scandalul din jurul lui Cîțu: „Dacă guvernarea nu merge bine, nu se va întâmpla din cauza celor întâmplate acum 20 de ani în SUA”

Luni, 16 August 2021, ora 20:441977 citiri
Cum vede UDMR scandalul din jurul lui Cîțu: „Dacă guvernarea nu merge bine, nu se va întâmpla din cauza celor întâmplate acum 20 de ani în SUA”
Kelemen Hunor, presedintele UDMR FOTO Facebook/ Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că important este ca guvernarea să meargă bine, iar trecutul premierului şi ceea ce a făcut acesta în urmă cu două decenii nu afectează modul în care se derulează actul de guvernare.

Kelemen Hunor a afirmat că întâmplările de acum 20 de ani "nu au nicio relevanţă din punct de vedere politic asupra actului de guvernare".

"Dacă guvernarea merge bine, dacă avem rezultate, atuncea ne-am făcut treaba. Dacă guvernarea nu merge bine, sigur că vom avea probleme cu toţii, dar dacă nu merge bine nu se va întâmpla din cauza celor întâmplate acum 20-21 de ani în Statele Unite. Chestia cu Fără penali în funcţii publice sună foarte bine, dar, dacă vă aduceţi aminte, dacă nu atunci puteţi căuta, vă ajută internetul în acest sens, eu acum câţiva ani am spus-o: e ok, dar faceţi câteva nuanţe. Spuneţi că cei care au furat, care au fost prinşi în anumite situaţii fiind în funcţii publice, cei care au omorât, cei care au făcut viol”, a afirmat Kelemen Hunor, luni seară, la finalul şedinţei Coaliţiei.

Liderul UDMR a explicat că a spus, încă din urmă cu mai mulţi ani, că nu este de acord ca un student care face o greşeală, după care dezvoltă o carieră, să fie judecat pentru ce a făcut în tinereţe zeci de ani mai târziu.

"Este chiar culmea să spui, pentru un lucru care s-a întâmplat acum 20 de ani, un om care a plătit amenda, a făcut ce a solicitat legea americană, să spui: dom-le nu mai poţi să faci politică pentru că acum 21 de ani ai făcut un lucru absolut regretabil”, a adăugat liderul UDMR.

El a susţinut că premierul "a plătit acolo unde a trebuit să plătească, cât a trebuit să plătească”.

"Coaliţia, dacă va rezultate şi dacă funcţionează acest guvern bine, sigur că celelalte chestiuni sunt personale şi sunt lucruri care trebuie discutate în PNL şi nu în coaliţie. (...) Putea să spună, dar nu s-a întâmplat, eu nu sunt supărat din această cauză pe Florin Cîţu”, a mai spus Kelemen Hunor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News