UDMR, dispusa sa cedeze PNL postul de prefect la Cluj. "Se poate schimba Bihorul cu Clujul. Este singura posibilitate"

Marti, 16 Februarie 2021, ora 15:23
Autor: Laurentiu Sirbu
UDMR, dispusa sa cedeze PNL postul de prefect la Cluj. "Se poate schimba Bihorul cu Clujul. Este singura posibilitate"
UDMR ar dori Bihorul in schimbul prefecturii Cluj/Foto: Kelemen Hunor/Facebook

UDMR este dispusa sa cedeze PNL postul de prefect de Cluj, dar vrea la schimb un post similar, nu alte functii in administratia locala sau centrala, scrie publicatia locala Cluj24.ro.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni pentru Cluj24.ro ca Uniunea vrea postul de prefect de Bihor in locul Clujului. Reactia vine dupa ce liderul PNL Cluj, eurodeputatul Damiel Buda, ceruse in sedinta conducerii PNL, in BPN, initierea de discutii cu UDMR pentru ca postul de prefect de Cluj sa revina liberalilor.

"Se poate schimba prefectul de Cluj cu cel de Bihor. Pentru noi nu era Clujul prima optiune dar asta a iesit in urma negocierilor. Se poate schimba prefectura cu prefectura, Bihorul cu Clujul, asta este singura posibilitate", a spus Kelemen.

Acesta a precizat ca UDMR nu are nicio disputa cu PNL, discutiile pe marginea postului de prefect de Cluj fiind o problema interna a liberalilor.

"Prima noastra optiune de prefect a fost Bihorul. Relatia noastra cu PNL la Cluj este una veche, incercata, cand PSD a dorit sa mergem cu ei la Cluj am refuzat si am mers cu PNL. Relatia noastra este mai importanta decat pozitia de prefect dar in acest moment aceasta ne revine noua. Ca nu a ales PNL Clujul, eu nu am ce face. Se poate schimba cu Bihorul", a afirmat Kelemen Hunor.

Declaratiile liderului UDMR vin in contextul in care liderii PNL de la Cluj, Emil Boc si Daniel Buda, i-au cerut din nou sambata, in cadrul sedintei Biroului Politic National (BPN), lui Ludovic Orban functia de prefect a judetului, cedata la negocieri celor de la UDMR.

La inceputul lunii presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise a avut o reactie dura la adresa conducerii centrale a Partidului National Liberal, dupa ultima decizie a acestora, privind numirea prefectului de Cluj de catre UDMR. Liderul CJ Cluj a sustinut ca deciziile pe care le iau liderii liberali, in frunte cu fostul premier Ludovic Orban si actualul premier Florin Citu, se rasfrang asupra organizatiei judetene a PNL Cluj.


Citeste si:

 Articol citit de 3650 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Kasper
  17.02.2021, 01:07
  Ciudat
  Si-au adus aminte ca Oradea este capitala Tinutului Partium, pentru care alaturi de Tinutul Secuiesc maghiarii doresc autonomia? Celelalte 2 judete, Satu Mare si Salaj, sunt deja cu prefecti UDMR.
  Tot-la-vale
  16.02.2021, 21:47
  @Resist Rank user: x5 16.02.2021, 17:00
  E unul pe aici care pute a prostie, @Resist, si nesimtire. Dar pute rau, parca ar grohăi din cocina.
  vgabriel2k
  16.02.2021, 19:59
  Ba sa faceti bine sa ramaneti cu ochii pe gasca pedelista de cluj
  ca prea s-au obisnuit astia sa dea ordine,sa-l vedem pe Tise calcat de controale nu dand indicatii despre cum trebuie condus un partid in care el a intrat cam recent...haida bre,n-om fi toti trepanati sa uitam ca sulfele astea erau oamenii piratului,cand li s-a scufundat barca au sarit in alta si acum incearca o preluare ostila.Decat sa-l blocati pe Bolojan mai bine stati cu ochii pe mafia lui Boc&Tise...
  misulica1
  16.02.2021, 16:39
  Mai Hunor,
  dupa declaratia asta, daca te uiti in ochii lui Bolojan o sa vezi doar harta Romaniei Mari si o sa canti Desteapta-te Romane!
  Tot-la-vale
  16.02.2021, 15:42
  Negocieri abjecte
  liberalo-maghiare.
  Resist
  16.02.2021, 17:00
  totlavale,Loaza
  Stai jos prostovane!
  Tot-la-vale
  16.02.2021, 21:40
  PorkAiFostPorkAiRămas
  ydiotule, nu mai voma pe taste ca puți