UDMR sustine organizarea alegerilor anticipate: Se poate face inainte de locale

Luni, 30 Decembrie 2019, ora 12:135551 citiri
UDMR sustine organizarea alegerilor anticipate: Se poate face inainte de locale
Foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine organizarea alegerilor parlamentare anticipate inainte de cele locale de anul viitor. Asta dupa ce premierul Ludovic Orban a declarat duminica in judetul Valcea ca PNL cauta parteneri politici, care sa sustina organizarea unui scrutin inainte de termen.

"Eu am vorbit cu domnul Ludovic Orban acum cateva zile, inainte de a inchide sesiunea parlamentara si i-am spus ca, din punctul meu de vedere, organizarea alegerilor anticipate se poate face inainte de locale, cu doua saptamani, cu trei saptamani, cu o saptamana, in functie de calendar si eu sustin organizarea alegerilor anticipate, din mai multe motive", a declarat Kelemen Hunor, pentru RFI Romania.

Liderul UDMR precizeaza ca "din 2012, de cand a picat Guvernul Ungureanu, de mai bine de sapte ani si jumatate, suntem permanent intr-o instabilitate politica guvernamentala."

"Am avut noua guverne din 2012. Nu poti sa proiectezi, nu poti sa executi un program de guvernare, cand se schimba guvernele asa repede. Am avut vreo trei-patru guverne Ponta, apoi Ciolos, apoi Grindeanu, Tudose, Dancila si acum Orban.

Ar trebui sa inchidem cat mai repede aceasta instabilitate guvernamentala si de aceea sigur ca am castiga mai mult de jumatate de an, daca am reusi sa organizam alegerile anticipate undeva inainte de locale. Astea sunt argumentele mele, ca sa inchidem aceasta perioada si sa incercam sa facem proiecte pe termen mediu si lung", conchide Kelemen Hunor.