Kelemen Hunor: Mi-ar fi placut un guvern de centru dreapta, dar in Opozitie nu avem alternativa. Si PNL a votat Guvernul Dancila

Joi, 01 Februarie 2018, ora 15:38
4250 citiri
Kelemen Hunor: Mi-ar fi placut un guvern de centru dreapta, dar in Opozitie nu avem alternativa. Si PNL a votat Guvernul Dancila
Foto: captura video Privesc.eu

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a respins, joi, acuzatiile venite din partea PNL dupa sustinerea prin vot a guvernului Dancila, precizand ca si el si-ar fi dorit un guvern de centru-dreapta, doar ca alegatorii au votat altfel, iar partidele din Opozitie nu sunt in stare sa construiasca o alternativa.

Intr-un interviu acordat pentru Europa FM, Kelemen Hunor i-a dat replica liderului PNL, Ludovic Orban, care le-a reprosat parlamentarilor maghiari votul dat Cabinetului Dancila.

"Dl Orban are o problema de aritmetica, se vede ca si fara voturile noastre ar fi trecut acest Cabinet", a replicat Kelemen Hunor.

In context, liderul UDMR a dezvaluit ca s-a intalnit in ziua votului cu Ludovic Orban "la o cafea" si acesta i-ar fi sugerat ca daca parlamentarii maghiari ar absenta de la sedinta plenului, atunci ar prinde curaj si unii reprezentanti ai PSD-ALDE si ar fi posibil ca Guvernul Dancila sa nu treaca.

"I-am spus: Daca vrei sa-mi 'faci curte', gaseste un alt text, asta merge la copiii mai tineri. Sa imi spui mie ca parlamentarii PSD si ALDE prind curaj in functie de comportamentul meu inseamna ca ma supraestimezi. Sau ma subestimezi cand crezi ca te cred. Cum poti sa ma crezi atat de naiv cand spui ca ala prinde curaj in functie de cum ma comport eu?!", s-a aratat indignat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai dezvaluit ca l-a intrebat pe Ludovic Orban ce urmeaza in cazul in care pica la vot Cabinetul Dancila, iar acesta i-ar fi raspuns: "Vedem".

"Nu se poate asa, dupa 27 de ani (...) Incepem discutiile inainte, stabilim (...) Nu e dialog superficial, e lipsa de dialog", a stabilit Kelemen Hunor.

In context, liderul UDMR a tinut sa sublinieze: "Mie mi-ar fi placut un guvern de centru-dreapta, dar nu eu am purtat negocieri in decembrie 2016, nici cu PSD, nici cu PMP, nici cu USR".

"Dar eu respect votul cetatenilor. Tragedia cea mai mare nu e ca intr-un an am ajuns la al treilea guvern, (si asta e o problema), tragedia e ca in Opozitie nu avem o alternativa la ce avem acum.

Proiectul 'Sa ii omoram pe cei de la PSD' e extrem de important, dar nu e de viitor, nu e un proiect guvernamental sa ii dam jos pe cei care au castigat alegerile in 2016", a mai afirmat Kelemen Hunor.

In plus, acesta l-a absolvit de orice vina si pe presedintele Klaus Iohannis, reamintind ca la consultarile de la Cotroceni, de dinaintea desemnarii Vioricai Dancila, liderii PSD-ALDE au prezentat o lista cu semnaturi de sustinere din partea parlamentarilor lor si "aveau peste 10 voturi in plus".

"Ce sa faca presedintele Iohannus daca nu avea o alta oferta?", a intrebat retoric acesta.

Kelemen Hunor a continuat sustinand ca Ludovic Orban "mai face o greseala".

"Lasa impresia ca se lupta cu PSD, dar de fiecare data cand are posibilitatea mai 'baga un cutit in noi'. Nu va castiga nimic, nu va da jos PSD asa", i-a transmis liderul UDMR lui Ludovic Orban.

Intrebat daca in aceste conditii mai vede posibila o alianta cu partidele in Opozitie, Kelemen Hunor a raspuns: "Nu dezvalui niciun secret: Daca exista sansa de a construi ceva mai bun, nu o sa fiu eu cel care va strica o constructie mai buna decat cea actuala".

Totodata, liderul UDMR a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca Guvernul Dancila a primit mai multe voturi in Parlament chiar si decat Guvernul Tudose, predecesorul sau.

"Inseamna ca si altii au votat, inclusiv si de la PNL, altfel nu iese, astia nu s-au inmultit din divizare, cei de la PSD, cineva a mai dat niste voturi. Noi am fost 26, de la minoritati au mai lipsit. De unde au venit voturile?", l-a intrebat Kelemen Hunor pe Ludovic Orban.

Citeste mai multe despre:

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Kelemen Hunor Orban vot Dancila, #Kelemen Hunor Opozitie , #presedinte UDMR