Kelemen Hunor, despre scandalul dintre USR PLUS și PNL: „Ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”. Cum vede refacerea coaliției

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 10:41 2527 citiri
Liderul Kelemen Hunor e de părere că un guvern minoritar e o „soluție riscantă” FOTO Facebook / Kelemen Hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat într-un interviu pentru RFI că cea mai bună soluție pentru actuala criză politică este refacerea coaliției, însă subliniază că s-ar putea realiza abia după congresele PNL și USR PLUS. „Până atunci ar trebui să ne oprim prin declarații cu toții, să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”.

”Soluţia cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliţiei PNL, USR PLUS şi UDMR. Puteţi să mă întrebaţi: Dar cum şi când? La aceste două întrebări, am mai puţine răspunsuri, dar ştiu că până nu se termină congresele celor două partide, nu va fi posibilă o refacere a coaliţiei. După ce colegii noştri din PNL şi USR vor alege preşedintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor şi trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declaraţii cu toţii, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, afirmă Kelemen Hunor.

Vicepremierul consideră că un Guvern minoritar ar fi o soluţie riscantă.

”Nu văd eu altă soluţie viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârşitul ciclului electoral, decât această coaliţie. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluţie, inclusiv un Guvern minoritar, cu susţinere din partea celor care punctual vor dori să susţină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar aşa nu”, declară liderul UDMR.

În opinia sa, ”a treia variantă, soluţia constituţională posibilă, neprobată niciodată în România în 30-31 de ani, soluţia alegerilor anticipate”, este mai puţin probabilă şi oricum nu se poate realiza de la o zi la alta, dar nu poate fi exclusă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News