Kelemen Hunor, despre demisia ministrului Educatiei: Nu are prea multa importanta

Joi, 27 Septembrie 2018, ora 15:132632 citiri
Kelemen Hunor, despre demisia ministrului Educatiei: Nu are prea multa importanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune despre demisia lui Valentin Popa ca "nu are prea multa importanta" si ca il intereseaza eliminarea prevederii potrivit careia doar profesori cu studii superioare de specialitate pot preda limba romana, la clasele minoritatilor nationale.

Kelemen Hunor a declarat, joi, ca ii este greu sa comenteze o demisie, care este un act unilateral si este decizia ministrului Popa.

"Noi am avut in aceasta perioada cateva dispute serioase, el a zis ca nu accepta OUG spunand ca a fost autorul ordonantei simple si, mai ales, a articolului in discutie si nu doreste sa anuleze acest articol si a ales calea demisiei.

Din punctul meu de vedere, nu are prea multa importanta, important este sa corectam acea greseala a ministrului printr-o OUG, aceasta fiind solicitarea mea.

Oricum, in cele doua chestiuni, articolul din ordonanta din august plus HG legata de UMF Targu Mures, nu ne-a consultat si din punctul nostru de vedere colaborarea cu el ar fi fost extrem de dificila", a subliniat Kelemen.

Liderul UDMR nu stie ce s-ar fi intamplat cu solicitarile partidului sau daca Valentin Popa nu ar fi demisionat si nici daca ar fi fost remaniat.

Potrivit lui Kelemen, ordonanta privind eliminarea prevederii potrivit careia doar profesori cu studii superioare de specialitate pot preda limba romana, la clasele minoritatilor nationale, este pregatita deja.

Valentin Popa a demisionat, joi, din functia de ministru al Educatiei, dupa ce in cursul diminetii a avut loc o discutie la Palatul Parlamentului cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Iata si prima reactie a lui Valentin Popa dupa demisia de la Ministerul Educatiei

Citeste si Dragnea, dupa ce UDMR a cerut demiterea ministrului Educatiei: Kelemen Hunor are dreptate

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News