Kelemen Hunor cere demisia lui Carmen Dan, dupa scandalul de la Valea Uzului

Joi, 06 Iunie 2019, ora 20:40
9311 citiri
Kelemen Hunor cere demisia lui Carmen Dan, dupa scandalul de la Valea Uzului
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, cere demisia ministrului de Interne Carmen Dan, dar si a prefectul judetului Harghita din cauza scandalului izbucnit astazi la Cimitirului Eroilor din Valea Uzului.

"Autoritatile romane nu au fost capabile sa asigure ordinea la Valea UzuluiHunor", motiveaza cererea Hunor, pe contul sau de Facebook.

"Cerem doamnei premier sa ii demita din functie pe ministrul de interne, Carmen Dan si pe prefectul judetului Harghita, deoarece autoritatile romane nu au fost capabile sa asigure ordinea la Valea Uzului. Din aceasta cauza au avut loc acte de violenta si agresiune fizica.

Facem apel autoritatilor sa-i identifice imediat si sa-i traga la raspundere pe cei care s-au comportat intr-un mod barbar si au patruns cu forta in cimitirul eroilor, au distrus poarta, au rupt crucile, generand, astfel, teama in randul membrilor comunitatii maghiare", a scris pe Facebook liderul UDMR.

O postare similara, care solicita identificarea celor "care s-au comportat intr-un mod barbar" a fost publicata si pe contul de Facebook al UDMR.

Cu toate acestea, Jandarmeria Romana a precizat ca nu au existat violente intre participanti si nici intre participanti si fortele de ordine. In plus, nu au fost semnalate nici distrugeri pana acum.

"Pe timpul desfasurarii evenimentului nu au existat violente intre participanti sau intre participanti si fortele de ordine.

In legatura cu informatiile aparute in spatiul public privind distrugerea unor cruci, din primele constatari nu au fost observate astfel de elemente dar vor fi desfasurate activitati specifice de catre organele competente pentru cercetarea la fata locului a tuturor aspectelor.

Participantii la eveniment au inceput sa paraseasca zona iar fortele de ordine vor ramane in continuare acolo pana la finalizarea intregii activitati", a transmis Jandarmeria Romana joi.

Peste 1000 de maghiari au format, joi, un lant uman in fata Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a nu permite accesul la manifestarile care sunt organizate de Ziua Eroilor de mai multe asociatii romanesti, pana la reglementarea situatiei create in jurul acestui cimitir.

Mai multi cetateni romani aflati in preajma cimitirului pentru a sarbatori Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi si au patruns in cimitir. La randul lor, maghiarii care au format un lant uman au inceput sa se retraga.

Iata aici detalii - S-a mai detensionat atmosfera la cimitirul din Valea Uzului UPDATE Precizarile Jandarmeriei (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Kelemen cimitir Valea Uzului scandal, #Kelemen Hunor demsiie Carmen Dan , #stiri Kelemen Hunor