Kelemen Hunor, după victoria zdrobitoare obținută de Viktor Orban în alegerile din Ungaria: „Un lucru este cert”

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 09:46 4812 citiri
Președintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Facebook/Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a scris, luni, pe Facebook, după victoria lui Viktor Orban la alegerile parlamentare de duminică, că un lucru este cert, şi aume că interesele maghiarilor din România şi Transilvania vor fi importante pentru Guvernul Ungariei în următorii patru ani.

Preşedintele UDMR a felicitat partidul Fidesz-KDNP pentru rezultatul alegerilor parlamentare din Ungaria.

”Rezultatele preliminare arată că, cu o participare mare de aproximativ 70 la sută, alianţa de partide care a format actualul guvern a câştigat cu încredere. Mulţumesc încă o dată poporului maghiar din România care şi-a exprimat şi mulţumesc organizaţiilor locale ale RMDSZ şi angajaţilor Fundaţiei Eurotrans pentru munca altruistă şi asiduă de-a lungul ultimelor luni”, a mai spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR mai spune: ”Un lucru este cert, interesele maghiarilor din România şi Transilvania vor fi importante pentru Guvernul Ungariei în următorii patru ani”.

După numărarea a 94 la sută din voturi, alianţa Fidesz-KDNP are 53 la sută, în timp ce coaliţia de opoziţie, formată din şase partide are 35 la sută.

Alegerile au fost monitorizate de peste 200 de observatori internaţionali, alături de mii de coluntari din tot spectrul politic.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com