Kelemen Hunor: Acceptarea lui DD la licitatie, cea mai mare greseala

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 22:04
2350 citiri
Kelemen Hunor: Acceptarea lui DD la licitatie, cea mai mare greseala
Foto: Ziua Veche

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, ca cea mai mare greseala comisa in cazul privatizarii combinatului Oltchim Ramnicu Valcea este acceptarea lui Dan Diaconescu (DD) in cadrul procesului de privatizare, fara prezenta unei garantii.

"Nu inteleg cum au acceptat sa fie prezent la privatizarea Oltchim un astfel de om ca Dan Diaconescu. A fost o greseala. Dupa aceasta greseala trebuie sa se gaseasca o solutie pentru Oltchim, pentru cei care lucreaza acolo, dar greseala cea mai mare a fost ca el a fost lasat sa participe la aceasta licitatie fara nicio garantie, fara nicio verificare. (...) Cred ca privatizarea trebuia facuta atunci cand s-a dat Petromul pentru ca cele doua sisteme sunt legate, era clar ca nu poate merge Oltchim singur. Trebuia facuta privatizarea mai demult, nu acum", a spus Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

Acesta a atras atentia ca Oltchim nu este un butic sau o hala cu o suta de pasari, fiind nevoie de mai mult interes vis-a-vis de un obiectiv strategic de o asemenea importanta.

DD spera sa semneze contractul

Sute de angajati ai Oltchim au iesit, vineri dimineata, la protest, in timp ce a inceput a cincea zi de negocieri intre avocatii lui Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, care a castigat licitatia de vanzare a actiunilor, si reprezentantii Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Sper sa semnez contractul vineri

"Mai avem sa platim banii guvernului. Guvernul trebuie sa faca ceea ce trebuie facuta, sa nu asasineze toata economia nationala. Puteam sa platim de o saptamana banii.

Pentru mine nu se inchid bancile. Mai sunt trei zile", a spus Diaconescu, manifestandu-si speranta ca semnarea contractului va avea loc curand.

Combinatul chimic are, in prezent, datorii de 700 de milioane de euro, dintre care aproximativ 400 de milioane de euro catre Electrica si AVAS.

Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa semneze contractul si, in acelasi timp, sa efectueze plata de 203,1 milioane de lei, suma cu care a castigat licitatia de vanzare a pachetului de 54,8 la suta din actiuni, detinut de stat.

Daca presedintele PP-DD nu semneaza, vor fi doua consecinte. Una, pentru combinat: potrivit autoritatilor, acesta va fi pus sub administrare speciala, timp de cel putin sase luni, urmand, dupa aceasta perioada, sa fie organizat un nou proces de privatizare. A doua, pentru Dan Diaconescu: daca nu plateste suma promisa, acesta va raspunde penal. De altfel, premierul Victor Ponta a sesizat deja Directia Nationala Anticoruptie in cazul Oltchim.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Kelemen Hunor Oltchim licitatie, #Hunor licitatie Dan Diaconescu Oltchim, #Hunor UDMR Diaconescu Oltchim , #presedinte UDMR
Comentarii
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
Cam tarziu apar opiniile lui Kelemen Hunor care de fapt sunt si ale