Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kelemen, despre buget: Intarzierea e doar din vina Guvernului. Sunt trei chestiuni care "ne ard"

Sambata, 09 Martie 2019, ora 14:25
5340 citiri
Kelemen, despre buget: Intarzierea e doar din vina Guvernului. Sunt trei chestiuni care "ne ard"
Foto: Arhiva Facebook Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca intarzierea in adoptarea bugetului de stat pe anul 2019 este din vina exclusiva a Guvernului, sperand ca Parlamentul, unde proiectul a fost trimis spre reexaminare, sa il voteze cat mai repede, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, la Oradea la Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR ca administratiile publice ar trebui sa isi adopte propriile bugete pana la finele lunii aprilie.

"Sunt trei chestiuni care ne ard, prima fiind bugetul. Suntem in mijlocul lunii martie si inca nu avem buget si nu vom avea pana la sfarsitul lunii, de aceea criticam pe toata lumea care este responsabila pentru aceasta intarziere, in primul rand Guvernul. Daca Guvernul nu ar fi intarziat cu inaintarea bugetului, atunci nu s-ar fi creat aceasta situatie. In urma dezbaterilor, Parlamentul a adoptat un buget mai bun decat cel inaintat de catre Guvern, dar din pacate aceasta intarziere este din vina numai si numai a Guvernului", a spus Kelemen.

Liderul UDMR a comentat si faptul ca a fost pentru prima data in istoria Romaniei cand bugetul este atacat la Curtea Constitutionala, spunand ca spera sa nu se mai intample acest lucru "in deceniile urmatoare".

"Este dreptul constitutional al presedintelui sa actioneze astfel, domnia sa a trait cu acest drept constitutional, Parlamentul va reveni zilele urmatoare asupra bugetului si eu sper ca repede va vota bugetul. Speram ca administratiile publice sa poata sa isi adopte propriile bugete pana la finele lunii aprilie", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, intarzierea se resimte deja in sanatate, in invatamant, astfel ca Parlamentul va trebui sa redezbata acest buget, iar daca este nevoie sa il modifice, daca nu sa il adopte asa cum l-a adoptat deja anterior.

"Bugetul trebuie facut public cat de repede posibil pentru ca daca mai pierdem timp atunci cetatenii vor avea de pierdut si institutiile publice, iar binele public va fi lezat, ceea ce este inacceptabil", a mai spus liderul Uniunii.

CRU urmeaza sa valideze ordinea pe lista de candidati pentru alegerile europarlamentare a UDMR.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Kelemen Hunor buget vina guvern , #presedinte UDMR