Fostul ministru Borbely, scapat de justitie de colegii parlamentari. Lui Kelemen Hunor i se pare normal

Joi, 12 Martie 2015, ora 11:15
1996 citiri
Fostul ministru Borbely, scapat de justitie de colegii parlamentari. Lui Kelemen Hunor i se pare normal
Foto: Arhiva (B1TV)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, crede ca este bine ca Parlamentul se constituie in filtru pentru cererile procurorilor si spune ca prezumtia de nevinovatie trebuie aplicata in cazul colegului sau Laszlo Borbely.

Camera Deputatilor a respins miercuri cererea de incuviintare a urmaririi penale in cazul fostului ministru al Mediului.

Laszlo Borbely s-a rugat de deputati sa nu il lase fara imunitate: E un abuz al unor procurori

Parlamentul il scapa a doua oara pe Borbely - Deputatul isi pastreaza imunitatea

Kelemen Hunor a declarat la RFI Romania ca, "poate, cei care au studiat dosarul si cei care au avut acces la dosar nu erau foarte ferm convinsi ca acel denunt care a aparut in dosar in plus are legatura cu vechiul caz si este convingator".

Intrebat daca Parlamentul nu s-a transformat in ultimii ani intr-o instanta care stabileste daca un parlamentar este sau nu vinovat, Kelemen Hunor a raspuns: "Nici nu a zis Parlamentul acest lucru, nici in cazul doamnei Udrea sau in alte cazuri unde a dat unda verde la solicitarea procurorilor, nu a spus ca este vinovat sau nu este vinovat omul, nu este o instanta".

In plus, Kelemen Hunor este adeptul filtrului parlamentar in caz de acuzatii penale la adresa unor fosti ministri.

"In cazul ministrilor nu este un lucru rau sa existe un filtru, pentru fosti ministri deputati, in Parlament, pentru ministrii care nu sunt parlamentari filtrul este la presedintele republicii, pentru ca orice ministru, indiferent cat a stat in functie, s-ar putea sa se trezeasca cu fel de fel de denunturi, pentru ca exista oameni suparati, care nu au obtinut ceea ce au vrut, mai ales in ministerele economice, n-au primit contracte, n-au primit lucrari publice si sunt suparati si fac denunturi.

Deci acest filtru eu cred ca in cazul ministrilor trebuie sa functioneze, sigur, Parlamentul nici nu trebuie sa spuna ca cineva este sau nu vinovat, dar ceea ce am vazut eu in raportul Comisiei (Europene - n.red.), in ultima evaluare, totusi, abordarile si aprecierile erau pozitive, pentru ca daca faceti un bilant, veti vedea ca marea majoritate a cazurilor au fost aprobate, marea majoritate a solicitarilor au fost aprobate", spune Kelemen Hunor.

Laszlo Borbely, scapat din nou de colegi - Opozitia se revolta: O rusine!

Borbely, scapat a doua oara de Parlament - Comisia Europeana reactioneaza

Intrebat daca-l sustine pe Laszlo Borbely, liderul UDMR a raspuns: "Eu cred in nevinovatia fiecarui om, pana cand exista o hotarare definitiva. Pana cand nu exista o hotarare definitiva, nu am niciun motiv sa nu cred in nevinovatie. Prezumtia de nevinovatie este principiul de unde plecam, nu prezumtia de vinovatie".

Citeste mai multe despre Kelemen Hunor, despre imunitatea lui Laszlo Borbely: Nu e un lucru rau sa existe un filtru parlamentar pentru fostii ministri pe site-ul RFI Romania.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Kelemen Hunor imunitate Borbely, #Borbely ridicare imunitate, #Borbely DNA casa , #UDMR