Cine este noul ambasador al SUA în România. A lucrat în Rusia și Ucraina și vorbește rusă

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 09:35
8330 citiri
Cine este noul ambasador al SUA în România. A lucrat în Rusia și Ucraina și vorbește rusă
Kathleen Kavalec, noul ambasador al SUA în România FOTO Twitter/ Radu Tudor

Plenul Senatului american a confirmat-o joi, 15 decembrie, pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec, a anunțat într-o postare pe Facebook, ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.

”Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul”, anunţă ambasadorul Andrei Muraru.

Kathleen Ann Kavalec, diplomat de carieră care a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate şi care în prezent este şeful Misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina, a fost nominalizată în luna iunie de preşedintele american Joe Biden pentru funcţia de ambasador în România.

Ea face parte din Corpul înalţilor diplomaţi, cu rangul de ministru consilier, iar la momentul nominalizării era şef de misiune la Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019. Anterior, ea a fost secretar adjunct în Biroul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice.

Înainte de asta, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruseşti şi adjunctul şefului Misiunii SUA UNESCO în Paris. Kavalec a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate, în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în Biroul European şi director pentru prevenirea conflictelor în Oficiul de Coordonare pentru Reconstrucţie şi Stabilizare.

Alte sarcini îndeplinite de Kavalec în străinătate au inclus funcţia de comisar pentru probleme culturale în Ambasada SUA la Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev (Ucraina) şi comisar politic la Ambasada SUA la Moscova (Rusia).

La Washington, ea a lucrat ca ofiţer pentru management legislativ în Biroul pentru Afaceri Legislative şi ca director al Departamentului Economic la Oficiul de Coordonare pentru Asistenţp oentru noil state independente.

Născută în California, Kavalec a obţinut licenţa în Ştiinţe Politice la University of California din Berkely şi un master în Ştiinţe în serviciul diplomatic la Georgetown University din Washington DC.

Ea a primit numeroase distincţii ale Departamentului de Stat, precum şi Presidential Rank Award. Ea vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Adrian Zuckerman şi-a încheiat mandatul de ambasador al SUA la Bucureşti în ianuarie 2021.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Kathleen Kavalec, #Ambasador SUA Romania , #stiri politice