Coșmar pentru Kamila Valieva: rusoaica de 15 ani a căzut de două ori și a ratat podiumul! Dar rusoaicele și-au “nimicit” adversarele: “Pot concura la băieți” VIDEO

Joi, 17 Februarie 2022, ora 16:08
6891 citiri
Coșmar pentru Kamila Valieva: rusoaica de 15 ani a căzut de două ori și a ratat podiumul! Dar rusoaicele și-au “nimicit” adversarele: “Pot concura la băieți” VIDEO
Kamila Valieva

Kamila Valieva (15 ani) a încheiat pe locul patru proba individuală de patinaj artistic de la JO de iarnă după o prestație plină de greșeli. Locurile unu și doi au revenit totuși rusoaicelor.

Patinatoarea-fenomen Kamila Valieva, reprezentantă a Comitetului Olimpic Rus, a avut o prestație ezitantă, a căzut de două ori și a încheiat pe locul patru concursul individual feminin. Ea pleca din postura de mare favorită și încheiase pe primul loc programul scurt, însă n-a făcut față presiunii.

Ea a încheiat în lacrimi concursul, fiind evident apăsată de toate evenimentele petrecute în jurul ei în ultimele zile, legate de scandalul de dopaj în care a fost implicată.

Comitetul Olimpic rus a luat totuși aurul și argintul, Scherbakova și Trusova nimicindu-și competiția.

Clasament

1.Anna Scherbakova (Comitetul Olimpic Rus) 255.95

2.Alexandra Trusova (Comitetul Olimpic Rus) 251.73

3.Kaori Sakamato (Japonia) 233.13

4.Kamila Valieva (Comitetul Olimpic Rus) 224.09

5.Wakaba Higchi (Japonia) 214.44

Trusova a reușit nu mai puțin de cinci sărituri cvadruple, Scherbakova a făcut și ea două cvadruple perfect executate.

„Rusoaicele pot concura la băieți cu succes. E o diferență colosală între ele și celelalte competitoare” – Cornel Gheorghe, fost campion al României la patinaj, comentator EuroSport.

Rămâne de văzut dacă reprezentanții Comitetului Internațional Olimpic vor acorda medaliile în situația de acum. Ei anunțaseră că nu va fi nicio festivitate până la soluționarea cazului Valieva.

A fost depistată pozitiv, dar i s-a permis să concureze în continuare

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a fost testată pozitiv la Campionatul Rusiei de la Sankt Petersburg, la 25 decembrie 2021. Rezultatul pozitiv a venit pe 7 februarie de la laboratorul din Stockholm.

Substanţa identificată a fost trimetazidina, folosită pentru ameliorarea anginei pectorale şi interzisă de WADA din 2014, deoarece favorizează circulaţia sângelui.

Sportiva s-ar fi apărat după ce a fost depistată pozitiv, susţinând că a luat din greşeală medicamentele bunicului ei.

Medaliată cu aur în proba pe echipe, Valieva a primit din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv permisiunea de a evolua în continuare la JO şi a terminat pe primul loc programul scurt al probei individuale feminine, dar a clacat la programul liber.

Cazul de doping al Valievei urmează a fi judecat în detaliu și abia apoi se va decide dacă ea va rămâne sau nu în posesia medaliei de aur din proba pe echipe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Kamila Valieva, #jo de iarna, #JO 2022, #patinaj artistic , #Jocurile Olimpice de Iarna