Rugată să comenteze cazul Valieva, fosta mare campioană Katarina Witt a izbucnit în plâns la televizor: "Are 15 ani..." VIDEO

Sambata, 19 Februarie 2022, ora 08:29 15332 citiri
Kamila Valieva FOTO Twitter

Katarina Witt, medaliată de două ori cu aur la JO și una dintre cele mai bune patinatoare din istoria Jocurilor Olimpice, a izbucnit în lacrimi la televiziune în direct în timp ce discuta despre situația Kamila Valieva.

Valieva, în vârstă de 15 ani, a căzut pe locul patru în proba de patinaj individual feminin, după ce a ajutat Rusia să câștige o medalie de aur la începutul Jocurilor Olimpice în proba pe echipe.

Patinatoarea de 15 ani a fost evident apăsată de tot ce s-a întâmplat după apariția testului antidoping pozitiv.

"Ceea ce s-a întâmplat este exact de ceea ce ar fi trebuit să fie protejată", a spus Witt. "Are 15 ani. E un copil. Îmi pare rău. Când o vezi stând acolo, distrusă..."

"A fost o umbră a ei. Dar și dacă ar fi patinat perfect și ar fi luat primul loc, până la urmă n-ar fi câștigat. A fost o presiune politică pe ea... Mi-aș fi dorit ca mama ei sau altcineva să o pună într-un avion și să o ia de acolo. Ce au făcut cei din jurul ei a fost total iresponsabil", a declarat Katarina Witt (56 de ani), una dintre cele mai grațioase patinatoare din istoria Jocurilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0