Ce se întâmplă azi dacă Valieva ia medalie: situație fără precedent în patinaj

Joi, 17 Februarie 2022, ora 08:29 5357 citiri
Kamila Valieva

Kamila Valieva, 15 ani, reprezentanta Comitetului Olimpic Rus, e mare favorită la medalie în proba individuală de azi de la Jocurile Olimpice de iarnă.

Patinatoarea rusă kamila Valieva a încheiat pe primul loc la programul scurt și azi se dau medaliile în urma programului liber, competiție care începe la ora 12.00, ora României.

"Se dau medaliile" e un fel de a spune, pentru că nu va avea loc nicio ceremonie în cazul foarte probabil în care Valieva va urca pe podium.

"Vrem să acordăm medalia persoanei potrivite", a justificat Denis Oswald, membru în Comitetul Internațional Olimpic.

În ciuda unui test antidoping pozitiv, rusoaica Kamila Valieva (15 ani) a fost autorizată, luni, de către Tribunalul de Arbitraj pentru Sport să continue competiţia la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Tribunalul sportiv a confirmat ridicarea suspendării provizorii a Kamilei de către Agenţia Rusă Antidoping (Rusada), considerând că privarea sportivei de un eveniment chiar înainte de a fi examinat fondul cauzei i-ar provoca un "prejudiciu ireparabil".

Însă cazul va fi judecat pe fond și Comitetul Olimpic Rus poate rămâne fără medalia de aur câștigată în proba pe echipe, la care Valieva și-a adus aportul, și o eventuală medalie a patinatoarei de 15 ani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0