Cum poate ajunge Juventus în cupele europene chiar și cu penalizare de puncte

Marti, 30 Mai 2023, ora 12:31
1778 citiri
Cum poate ajunge Juventus în cupele europene chiar și cu penalizare de puncte
Federico Chiesa. Foto: Facebook / Juventus Torino

Conform presei italiene, Juventus Torino, care a fost deja sancţionată pentru fraudă contabilă, a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal în ceea ce priveşte neregulile contabile legate de salarii.

Marţi, în trei cotidiene sportive italiene, titlul principal este că Juventus Torino a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) în procedura privind neregulile contabile din timpul pandemiei Covid-19. În 2020 şi 2021, directorii clubului italian, în frunte cu Andrea Agnelli, care este în prezent suspendat, au obţinut de la jucători permisiunea de a amâna plata unei părţi din salariile lor pentru a reduce pierderile, dar fără a sesiza autorităţile sportive.

Potrivit La Gazzetta dello Sport, Tuttosport şi Corriere dello Sport, precum şi altor media italiene, clubul torinez a acceptat să pledeze vinovat, obţinând ca instanţa de justiţie FIGC să devanseze pentru marţi dimineaţă (o întâlnire a fost stabilită pentru ora 12.30), o audiere prevăzută iniţial pentru 15 iunie.

Juve ar fi convins FIGC să impună o amendă mare şi, în cel mai rău caz, retragerea a maximum 2 sau 3 puncte din actuala clasare a bianconerilor în Serie A, care îi plasează pe locul 7 cu 59 de puncte şi în postura de a se califica în Liga Europa.

Penalizată deja prin retragerea a 10 puncte din clasament în cadrul unei alte anchete privind acuzaţiile de fraudă contabilă legată de plusvalori artificiale la transferurile de jucători, Juve ar putea astfel să pună capăt procedurii care o vizează de mai multe luni şi să obţină un permis european pentru sezonul 2023-2024.

Potrivit presei italiene, acest lucru ar permite clubului să evite o eventuală sancţiune din partea UEFA pentru "încălcarea fair-play-ului financiar". În timp ce organismul european ar dori să o pedepsească pe Juve pentru diversele sale nereguli contabile prin privarea de cupele europene, echipa din Torino ar fi "doar" privată de Conference League în sezonul viitor şi ar putea încerca să se califice în Liga Campionilor în sezonul 2024-2025.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
#juventus, #sanctiune, #cupe europene, #meciuri, #puncte, #penalizare, #Italia, #Justitie , #stiri fotbal