Justin Trudeau îi amenință pe protestatarii antivaccin din Canada că le va îngheța conturile bancare

Marti, 15 Februarie 2022, ora 10:01 4701 citiri
Premierul Canadei, Justin Trudeau FOTO Hepta

Premierul canadian Justin Trudeau a luat decizia fără precedent de a pune în aplicare Legea privind situaţiile de urgenţă pentru a pune capăt protestelor faţă de vaccinarea obligatorie, relatează BBC.

Trudeau a mai declarat că măsurile vor fi aplicate pe o „perioadă limitată”, în mod „rezonabil şi proporţional”, iar forţele armate nu vor fi mobilizate.

„Este vorba de menţinerea în siguranţă a canadienilor, de protejarea locurilor de muncă ale oamenilor”, a menţionat premierul Trudeau într-o conferinţă de presă.

Băncile vor putea îngheţa conturile personale are oricărui protestatar, fără a fi nevoie de o hotărâre judecătorească.

Trudeau a mai afirmat că poliţiştii vor primi „mai multe instrumente” pentru a aresta sau amenda protestatarii şi pentru a proteja infrastructura critică.

Forţele de ordine i-au îndepărtat, duminică, pe manifestanţii împotriva vaccinării obligatorii care blocau Podul Ambasador - o axă cheie pentru graniţa dintre Canada şi Statele Unite SUA.

Sute de manifestanţi protestează în capitala Canadei, Ottawa.

Ceea ce a început ca un miting împotriva unei noi măsuri conform căreia toţi camionagiii trebuie să fie vaccinaţi pentru a trece graniţa dintre SUA şi Canada, sau să stea în carantină la întoarcere, s-a transformat într-un val de proteste faţă de toate restricţiile sanitare împotriva COVID-19.

Decizia de a utiliza Legea privind situaţiile de urgentă vine în urma a trei săptămâni de demonstraţii continue.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News