Jurnalistă din Rusia, reținută după ce a scris despre atacarea teatrului din Mariupol. Acuzația halucinantă adusă ziaristei

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 09:52 3782 citiri
Jurnalista rusă Maria Ponomarenko a fost reținută pentru că că a difuzat public informaţii false despre activităţile forţelor armate ale Federaţiei Ruse FOTO SOTA via Agerpres

Jurnalista rusă Maria Ponomarenko, care lucrează pentru portalul de ştiri RusNews, a fost reţinută după ce a informat despre "un presupus atac aerian rusesc" în martie asupra Teatrului Dramatic din oraşul ucrainean Mariupol (sud-est), unde se refugiaseră sute de civili, a informat miercuri agenţia Sputnik, citată de EFE.

Un comunicat difuzat de serviciul de presă comun al tribunalelor din Sankt-Petersburg, preluat de agenţia rusă, menţionează că "tribunalul din districtul Oktiabrski s-a pronunţat asupra impunerii măsurii preventive de reţinere a Mariei Ponomarenko".

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Jurnalista arestată este acuzată că a difuzat public informaţii false despre activităţile forţelor armate ale Federaţiei Ruse, mai scrie Sputnik, principalul organ de propagandă al Kremlinului.

Potrivit comunicatului citat, Ponomarenko a publicat informaţia pe canalul ei de Telegram, a fost reţinută la 24 aprilie şi va rămâne în arest până la 22 iunie.

La 16 martie, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că acuzaţiile Kievului cu privire la un atac aerian rus asupra teatrului din Mariupol "nu corespund realităţii", scrie Sputnik.

În ceea ce le priveşte, autorităţile ucrainene i-au acuzat pe ruşi că au lansat o rachetă asupra teatrului, în subsolurile căruia se refugiau circa 1.500 de persoane, şi au provocat aproximativ 300 de victime.

Mariupol se află în continuare sub asediul militarilor ruşi, notează EFE.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News