Cea mai populară jucărie e și cea mai toxică. "Cântecelul are conotații negative"

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 14:08
3733 citiri
Cea mai populară jucărie e și cea mai toxică. "Cântecelul are conotații negative"
Jucăriile necorespunzătoare vârstei copilului pot fi periculoase pentru sănătatea acestuia FOTO: Unsplash.com

Nu toate cadourile sunt potrivite pentru cei mici. Unele pot fi toxice sau periculoase pentru puștiul tău.

Trebuie să ții cont de câteva aspecte atunci când cumperi o jucărie. În primul rând să o achiziționezi întotdeauna de la comercianți și site-uri de încredere. E necesar să citești cu atenție toate instrucțiunile. Trebuie să acorzi atenție avertismentelor privind siguranța și limita de vârstă.

Nu cumpăra niciodată jucării care nu au marcajul CE pe jucărie sau pe ambalaj. Alege jucării adecvate vârstei și abilităților copilului. Jucăriile necorespunzătoare vârstei copilului pot fi periculoase pentru sănătatea acestuia. Nu cumpăra copilului care nu are 3 ani, jucării cu piese mici care se pot desprinde, atrag atenția specialiștii.

Fii cu ochii pe copil în timp ce se joacă. Când se utilizează anumite tipuri de jucării, cum ar fi scutere, patine cu role și biciclete, trebuie purtată întotdeauna o cască și alte echipamente de siguranță.

Jucărie periculoasă, dar cerută de copii

Păpuşa Huggy Wuggy care este la modă și tot mai cerută de puști, nu are, de fapt, nimic de natură să o facă atractivă.

Păpușa vine și cu un cântecel cu un conținut negativ pe care minorul nu-l poate înțelege, atrag atenția specialiștii. Cuvântul care apare în interiorul cântecului este moartea.

Conținutul negativ va afecta minorul ani la rând, iar părinții sunt cei care nu trebuie să-i permită copilului să aibă de-a face cu astfel de jucării.

Jucăria a ajuns să fie atât de populară, încât au început să apară variante contrafăcute, care pot să fie cumpărate cu câțiva lei.

Paginile de socializare s-au umplut de comentarii pro și contra cu privire la achiziționarea acestei jucării.

"Dacă mama-i vorbește copilului despre Dumnezeu: este demodată

Dacă mama-i cumpără copilului păpușa Huggy Wuggy: este open mind

...și ne mai mirăm că nu ne putem stăpâni copiii și umblăm cu ei pe la psihologi de la 5, 6 ani", a scris o mămică pe pagina de Facebook.

"Noaptea trecută am văzut un copil mic ținând în brațe un animal de pluș, aparent normal. Cu excepția dinților, fiind ciudat să-i vezi la păpuși. CÂND URMEZI "MODA" MOMENTULUI, mai întâi investighează ce pui în mâinile copiilor tăi!

ȘI MAI ALES CÂND LE DAI COPIILOR UN TELEFON "CA SĂ LE FACI BINE" ÎNCEARCĂ SĂ URMĂREȘTI CU CE SE URMĂRESC ȘI CU CE SE JOACĂ", a mai scris un părinte pe pagina de Facebook.

Jucăriile preferate de copii sunt cele populare

Să ne amintim de squishy, care a dat dependență atunci când a apărut. Nu doar copiii au îndrăgit-o, ci și părinții.

Ele sunt cu adevărat ingenioase căci sunt infuzate cu parfum şi pot lua cele mai diverse forme: de la animale, cutiuţe de lapte, gogoşi, prăjituri, fructe sau legume.

Numai că majoritatea acestor jucării sunt făcute din poliuretan care poate cauza diverse afecţiuni, inclusiv astm şi cancer.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#jucarii, #jucarii copii, #1 iunie, #jucarii toxice, #sfaturi parinti , #copii