Șeful diplomației UE, vizită fulger în Republica Moldova cu o escală în România. Traseul înaltului oficial european

Luni, 28 Februarie 2022, ora 21:16 4329 citiri
FOTO Facebook / Con Josep Borrell

Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Josep Borrell, va face o scurtă vizită în Republica Moldova pentru a se întâlni cu autoritățile de la Chișinău.

Borrell va sosi în România, la Iași, marți, 1 martie, iar deplasarea către capitala Republicii Moldova o va face cu mașina, transmite Digi 24.

Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă va reveni la Iași miercuri seara, de unde va decola spre Bruxelles.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, spune că în această perioadă comunică activ cu partenerii externi. Astfel, în aceste zile, a discutat cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Președintele Consiliului European, Charles Michel, Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, Președintele României, Klaus Iohannis, Președintele francez Emmanuel Macron, Secretarul de Stat al Statelor Unite, Anthony Blinken, prim-miniștrii Canadei, Olandei și Spaniei, Justin Trudeau, Mark Rutte și Pedro Sanchez.

„Partenerii și prietenii noștri susțin deplin dreptul nostru de a ne decide singuri soarta și de a avansa pe calea integrării europene. Le-am comunicat repetat interlocutorilor mei, că în aceste vremuri complicate pentru Republica Moldova, integrarea europeană este garanția cea mai importantă că țara noastră va rămâne parte a lumii libere”, a declarat aceasta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News