Milionarul John McAfee a fost gasit mort in inchisoare dupa ce un tribunal spaniol a permis extradarea sa in SUA

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 23:04
10739 citiri
Milionarul John McAfee a fost gasit mort in inchisoare dupa ce un tribunal spaniol a permis extradarea sa in SUA
John McAfee era acuzat de sustragerea impozitelor FOTO Hepta

John McAfee, creatorul antivirusului cu acelasi nume, s-a sinucis miercuri, 23 iunie, intr-o inchisoare din Barcelona, in urma unei decizii judecatoresti de extradare in Statele Unite, unde era acuzat de evaziune fiscala potrivit publicatiei spaniole El Pais.

Moartea sa a fost anuntata la cateva ore dupa ce Curtea Nationala a Spaniei a aprobat extradarea lui in Statele Unite, unde acuzatiile de evaziune fiscala ar fi putut duce la o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 30 de ani.

Deciza ar fi putut fi contestata in apel, iar extradarea propriu-zisa ar fi necesitat aprobarea Guvernului Spaniei.

McAfee a fost arestat pe 3 octombrie anul trecut, pe aeroportul El Prat din Spania, in timp ce se pregatea sa fuga din tara in Turcia. In aceeasi luna, McAfee a fost acuzat in Tennessee de sustragerea de la plata impozitelor, dupa ce nu a raportat veniturile obtinute din promovarea criptomonedelor in timp ce facea activitati de consultanta, a tinut conferinte si a vandut drepturile asupra povestea vietii sale pentru un documentar.

Compania sa a fost vanduta catre Intel in 2011.

McAfee a dezvoltat software-ul timpuriu de securitate a internetului, iar in trecut si a fost cautat de autoritatile din SUA si Belize.

Procuratura din Tennessee a afirmat ca McAfee nu a depus declaratii fiscale din 2014 pana in 2018, in pofida faptului ca a incasat "venituri considerabile" din mai multe surse.

Potrivit unui rechizitoriu din 15 iunie, McAfee ar fi castigat milioane de dolari din sustinerea de conferinte, consultanta, promovare a criptomonedelor si vanzarea drepturilor la povestea sa de viata pentru un documentar. Actul de acuzare nu pretindea ca McAfee ar fi primit venituri in legatura cu McAfee Associates. Compania a fost vanduta catre Intel in 2011.

Intr-o audiere video la inceputul acestei luni, McAfee a sustinut ca acuzatiile impotriva sa sunt motivate politic si a spus ca isi va petrece restul vietii in inchisoare daca va fi returnat in SUA.

In martie, McAfee a fost de asemenea acuzat de o "inselatorie" in criptomonede in valoare de 13 milioane de dolari, dupa ce ar fi atras victimele pe Twitter.

Fondatorul McAfee Associates a fost lovit cu o serie de acuzatii, inclusiv spalare de bani si frauda, in instanta federala din Manhattan.

Acuzatiile s-au referit la doua scheme privind promovarea frauduloasa catre investitori a criptomonedelor, a aratat Departamentul Justitiei din SUA.

McAfee si garda sa de corp Jimmy Gale Watson Jr au fost acuzati de o schema de exploatare a Twitter de catre McAfee prin promovarea publica a ofertelor de criptomonede si a monedelor digitale, pe care le-au vandut ulterior odata cu cresterea preturilor, potrivit Departamentului Justitiei din SUA si US Commodity Futures.

Procurorul american din Manhattan, Audrey Strauss, a declarat ca McAfee, Watson si alti membri ai "echipei pentru criptomonede" ar fi castigat mai mult de 13 milioane de dolari de la investitorii "pe care i-au victimizat cu schemele lor frauduloase".

Daca ar fi condamnat, McAfee s-ar fi confruntat cu pana la 60 de ani de inchisoare.

Potrivit Fox News, antreprenorul intentiona sa isi anunte candidatura la presedintie, din partea Partidului Libertarian, insa in martie l-a sustinut pe candidatul Vermin Supreme.

In iulie 2019, McAfee a fost arestat si ulterior eliberat de catre Fortele Armate Republicane Dominicane din Puerto Plata, dupa ce a fost suspectat ca detine arme de calibru inalt, munitie si echipament in stil militar in timp ce se afla pe barca sa.

Cine a fost John McAfee?

John McAfee s-a nascut in 1945 la o baza a armatei SUA din Marea Britanie, iar apoi a crescut in Virginia.

Dupa ce a lucrat ca programator si proiectant de software pentru mai multe companii, inclusiv NASA, a inceput sa dezvolte software pentru combaterea virusilor.

In 1987, a fondat McAfee Associates, o companie de antivirusi pentru computere. In cele din urma, Intel a cumparat McAfee si a schimbat numele marcii - ceva despre care McAfee si-a exprimat multumirea.

In august 2009, The New York Times a scris ca averea sa personala a scazut de la 100 de milioane de dolari la 4 milioane de dolari. Acesta S-a mutat in Belize si a vrut sa gaseasca utilizari medicinale pentru plante pe terenul sau.

La conferinta DEF CON din LA, din august 2014, el i-a avertizat pe americani sa nu foloseasca smartphone-uri - sugerand ca aplicatiile sunt folosite pentru a spiona clientii care nu citesc acordurile regulile de confidentialitate.

El a anuntat ca va cauta sa obtina functia de presedinte al Statelor Unite, in campania prezidentiala din 2016, drept candidat al Partidului Libertarian. A pierdut nominalizarea Partidului Libertarian in fata lui Gary Johnson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul a calificat vineri drept „iresponsabil” şi „neconstructiv” votul Statelor Unite care blochează candidatura palestiniană la aderarea la ONU, relatează AFP. Douăsprezece ţări...
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Directorul CIA, William Burns, a avertizat, joi, 18 aprilie, că, fără sprijinul SUA, Ucraina are slabe șanse să supraviețuiască și anul acesta atacului rusesc, potrivit CBS News. Ucraina...
#McAfee arestat, #Spania, #sinucidere, #SUA , #Stiri John McAfee