Motivul pentru care Joe Biden a mers în Polonia, dar nu a ajuns în România. Vasile Dîncu: „Noi suntem un pic mai discreți”

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 09:23 3914 citiri
Președintele SUA, Joe Biden FOTO Facebook/Joe Biden

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, motivul pentru care președintele american Joe Biden a ajuns în Polonia, dar nu a ajuns și în România.

„Sigur că ne-ar fi plăcut să ajungă și la noi președintele Biden, dar România a devenit un punct important pe hartă, poate la fel de important ca Polonia, doar că noi avem și o altă politică de comunicare. Noi suntem un pic mai discreți, dar lucrurile funcționează bine”, a dat asigurări ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a mai declarat pentru Radio Europa Liberă că Armata Română „se află înaintea societății românești ca modernizare, pentru că modelul NATO a fost implementat deja de mai bine de un deceniu în organizarea Armatei”. În privința unei intervenții militare a României, în cazul unui atac al Rusiei asupra Moldovei, Vasile Dîncu a declarat că „România, ca membră NATO, nu poate să facă nicicum un asemenea gest, pentru că NATO poate, conform articolului 5, să intervină doar atunci când este atacat un stat membru al NATO”.

„Dincolo de legătura noastră spirituală, culturală cu Republica Moldova, în fiecare declarație a noastră, toate negocierile noastre pentru România sunt și negocieri pentru Republica Moldova. Vorbim despre sprijin și ați văzut că Uniunea Europeană a început să sprijine Republica Moldova, pentru că are nevoie de ajutor din punct de vedere economic”, a mai declarat Dîncu pentru sursa amintită.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News