Putin câștigă războiul diplomaților în fața lui Biden. Revolta bipartizană a senatorilor americani împotriva liderului de la Casa Albă

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 05:002465 citiri
Putin câștigă războiul diplomaților în fața lui Biden. Revolta bipartizană a senatorilor americani împotriva liderului de la Casa Albă
Ambasada SUA de la Moscova a fost nevoită să-și reducă personalul FOTO: Euronews

Vladimir Putin a câștigat pe moment războiul diplomaților în fața lui Joe Biden, după ce numărul acestora a ajuns să fie de patru ori mai mare în favoarea Rusiei, la ambasadele celor două țări. Acum, 4 senatori americani au trimis o scrisoare liderului de la Casa Albă, care solicită expulzarea a 300 de înalți oficiali ruși din Statele Unite, pentru a exista o paritate cu omologii lor.

Trebuie menționat faptul că în prezent sunt aproximativ 400 de diplomați ruși în America și numai 100 de americani în Rusia. Acest fapt s-a produs datorită faptului că de la 1 august 2021, Moscova a forțat Washington-ul să concedieze aproape 200 de angajați locali sau din terțe țări, ai Ambasadei de la Moscova, potrivit Digital Journal.

În documentul trimis lui Joe Biden, punctul de vedere bipartizan a fost susținut de către senatorii democrați Bob Menendez (New Jersey), Mark Warner (Virginia) și republicani Jim Risch (Idaho), Marco Rubio (Florida), conform RFERL.

Grupul de senatori americani își exprimă îngrijorarea că recentele acțiuni ale Rusiei, care au dus la reducerea staff-ului Ambasadei SUA de la Moscova, reprezintă un risc de securitate națională și are un puternic impact asupra activității acesteia, de a opera.

Statele Unite, mutare strategică militară în Republica Moldova. Rusia reacționează prompt, dar nu poate face nimic

”Această disproporționalitate (de 400 față de 100 de diplomați -n.a.) din reprezentarea diplomatică este inacceptabilă”, spun senatorii în scrisoarea drssată lui Joe Biden.

Ei afirmă că Rusia trebuie să ofere suficiente vize pentru lucrătorii din Ambasada SUA de la Moscova, pentru a ”apropia paritatea” dintre numărul diplomaților americani care activează acolo, față de cei ruși din Statele Unite. Documentul face propunerea ca Joe Biden să expulzeze circa 300 de diploamți ruși, care lucrează în America.

Putin încearcă să destabilizeze Polonia, testându-i hotărârea. ”Liderul de la Kremlin va pierde acest joc periculos”

Relațiile dintre SUA și Rusia, dușmanii din timpul Războiului Rece, rămân tensionate, dar au cunoscut o stabilitate și o predictibilitate mai mare după ce Joe Biden s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Geneva, Elveția pe 16 iunie 2021.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News