Președintele Joe Biden, către teroriștii care au condus atacurile din Kabul: "Nu vom ierta, nu vom uita, vă vom vâna și face să plătiți"

Vineri, 27 August 2021, ora 00:429746 citiri
Președintele Joe Biden, către teroriștii care au condus atacurile din Kabul: "Nu vom ierta, nu vom uita, vă vom vâna și face să plătiți"
Președintele Joe Biden este acuzat de mulți comentatori că ar fi cauzat situația critică din Afganistan FOTO Hepta

Joe Biden a ținut o conferință de presă la Washington vorbind despre atentatele în serie care au ucis zeci de oameni în capitala Afganistanului, inclusiv cel puțin 12 soldați americani.

Casa Alba se află în stare de alertă în cursul zilei de joi, 26 august, în Statele Unite. Președintele, împreună cu staful militar, s-au retras mai multe ore în "Situation Room", camera de unde sunt conduse operațiunile speciale ale armatei americane.

Biden a anulat, printre altele, prima întâlnire oficială programată cu noul prim-ministru al Israelului, Naftali Bennett.

Conferința presa a început cu jumătate de oră întârziere:

"Zi groaznică. Am fost toată ziua în contact cu comandanții militari. Situația pe teren este în continuă mișcare. Cei care au murit sunt eroi implicați într-o acțiune uriașă de evacuare. Sunt parte din coloana vertebrală a Americii. Ne doare sufletul și pentru cetățenii afgani care au murit, copii și femei.

Sunt tatăl unui soldat care a servit în Irak. La scurt timp după ce s-a întors a fost diagnosticat cu cancer la creier și a murit. Știm cum este să pierzi un soldat american. Am acest sentiment că aș fi fost înghițit de o gaură neagră.

Avem o îndatorire. Viețile pierdute sunt în serviciul Americii, în lupta cu terorismul.

Pentru cei care au condus atacurile teroriste, identificați de serviciile secrete drept membri ai ISIS-K: Nu vom uita, nu vom ierta, va vom vâna și face să plătiți.

ISIS-K sunt parte din cei care au fost eliberați de talibani din închisori. Misiunea noastră este foarte periculoasă și știam că așa va fi.

Vom continua evacuările, nu ne vom lasă intimidați.

Am ordonat să atacăm locații ale ISIS-k, la timpul potrivit și cu precizie. Vom continua să evacuăm afgani și cetățeni americani. Ne vom continua misiunea. Sunt americani acolo, sunt cetățeni afgani care ne-au ajutat și mai sunt grupuri diferite, care ne-au contactat și vor să iasă de acolo".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News