Presa rusa, ironica dupa vizita lui Biden in Romania: Ce ar fi facut imparatul Traian

Joi, 22 Mai 2014, ora 19:06
14838 citiri
Presa rusa, ironica dupa vizita lui Biden in Romania: Ce ar fi facut imparatul Traian

Presa rusa reactioneaza dupa vizita vicepresedintelui american Joe Biden in Romania, tratand evenimentul cu ironie si notand ca imparatul roman Traian i-ar fi pedepsit pe liderii unei provincii subjugate daca nu ar fi asigurat o vreme mai frumoasa pentru o vizita a unui demnitar de rangul lui Biden.

Intr-un articol de opinie, autorul Rick Rozoff scrie, pentru agentia de presa RIA Novosti, ca vicepresedintele SUA a anuntat ca disponibilitatea Washingtonului de a merge la razboi, bazandu-se pe clauza de sustinere militara reciproca a NATO, nu este doar clara si neclintita, ci si de o natura fals-religioasa eterna si din alta lume.

Biden, atac la Rusia de la Cotroceni: Exista tari care exercita influente nefaste exploatand coruptia

Potrivit autorului articolului, Biden a afirmat ca "angajamentul Americii la aparare colectiva sub Articolul 5 al NATO este o obligatie sacra in viziunea noastra - o obligatie sacra nu doar pentru acum, ci pentru totdeauna".

"In aeternum (pentru totdeauna - n.red.), in saecula saeculorum (pentru toate erele) si in linie cu imperativele escatologice", a comentat, ironic, Rick Rozoff.

Joe Biden, la Bucuresti: E o obligatie sacra sa fim alaturi de voi si de NATO. Bazati-va pe noi

Joe Biden este numit de autorul articolului "odata (aproape) viitor si permanent candidat pentru a-i urma actualului comandant suprem al singurei superputeri militare a lumii (cuvintele exacte ale actualului sau superior, presedintele Barack Obama in discursul sau de dupa acordarea Premiului Nobel pentru Pace, din urma cu cinci ani) ".

De asemenea, vicepremierul SUA este, potrivit opiniei de pe RIA Novosti, o persoana care "a intampinat deseori dificultati in a distinge intre fapte si fictiune".

Joe Biden, in Romania: Cele mai importante momente si declaratii

"Si-a inceput discursul din Romania reprosandu-le gazdelor sale pentru ca nu i-au asigurat vremea blanda pe care un personaj de statura sa elevata o merita si care i-a fost promisa, mormaind plangaret si inconsecvent ca 'este foarte cald aici'.

Un imparat roman, Traian de exemplu, cuceritorul Daciei (Romania din prezent) i-ar fi pedepsit aspru pe liderii provinciei subjugate pentru ca nu au asigurat o vreme mai frumoasa pentru o vizita a unui demnitar imperial de rangul lui Biden", continua Rick Rozoff.

Romania, "satrapie americana"

Acesta numeste Romania "satrapie americana", un membru NATO de un deceniu care mentine unul dintre cele mai mari contingente de trupe ramase in Afganistan, de 1.000 de soldati, "iar Bucurestiul va continua sa furnizeze NATO carne de tun in Asia de Sud, chiar dupa finalizarea oficiala a retragerii trupelor, la sfarsitul acestui an".

"De asemnea, Biden a presat Romania in ce priveste cererile SUA (si implicit ale NATO, din cauza exigentelor de interoperabilitate) pentru tara, asemenea pentru vecinii bulgari, de a reproduce achizita de avioane americane de lupta F-16, facuta de Polonia la inceputul secoului - 48 in total, cele mai mari cheltuieli din istoria poloneza -, amintind oficialilor romani prezenti ca acestia 'construiesc o flota de avioane F-16'", mai scrie autorul articolului.

Vizita de 25 de ore a lui Joe Biden in Romania, in imagini (Galerie foto)

Biden: SUA pot ajuta Romania sa-si reduca dependenta de petrolul si gazele rusesti

"Vicecomandantul suprem al singurei superputeri militare a lumii a flatat personalul militar al SUA prezent la eveniment drept 'cea mai mare generatie de luptatori pe care a produs-o lumea vreodata'. A adaugat imediat 'Si asta nu este o hiperbola', ceea ce sigur ca este", continua Rick Rozoff.

Acesta a notat ca, dupa discursul sau, Biden "s-a schimbat tonul din sub-imperator in pontifex maximus, distribuind binecuvantari: 'Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, Dumnezeu sa binecuvanteze America si Dumnezeu sa ne apere trupele'".

"Nu se stie ce divinitate, din subteran sau din alta sfera, i-a conferit functia de a darui binecuvantari, ca si cum ar fi in ajunul unei campanii, al unui razboi", a mai scris autorul articolului de pe RIA Novosti.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#presa rusa ironii Biden, #Biden vizita Romania , #Romania