Planul președintelui Joe Biden în fața valului de infectări cu varianta Delta care a cuprins Statele Unite

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 23:443220 citiri
Planul președintelui Joe Biden în fața valului de infectări cu varianta Delta care a cuprins Statele Unite
FOTO Facebook / President Joe Biden

Liderul de la Casa Alba, Joe Biden, intenţionează să dezvăluie joi,9 septembrie, un plan "în şase părţi" împotriva COVID-19, într-un moment în care şcolile se redeschid într-o ţară confruntată cu creșterea numarului de cazuri cu varianta Delta, notează AFP.

"Preşedintele se va adresa joi americanilor în legătură cu proiectul său solid pentru a opri răspândirea variantei Delta şi a intensifica vaccinarea", potrivit unui responsabil al administraţiei sale.

Joe Biden, care doreşte "să acţioneze toate pârghiile" la dispoziţia sa, vrea să prezinte o "strategie în şase părţi", atât pentru sectorul public, cât şi pentru cel privat.

Începutul anului şcolar a reînviat îngrijorările, dar şi tensiunile în Statele Unite cu privire la pandemia de COVID-19, care este din nou în creştere de la începutul verii, în timp ce vaccinarea nu progresează suficient de repede după cum îşi doresc autorităţile sanitare.

Dacă un număr important de prerogative aparţin statelor federate, administraţia centrală dispune de câteva pârghii.

Casa Albă a impus deja vaccinarea militarilor şi a introdus un fel de certificat sanitar pentru angajaţii federali, care au de ales între a se vaccina ori a se supune testelor, precum şi diferite măsuri restrictive.

Washingtonul a cerut, de asemenea, vaccinarea personalului din căminele de bătrâni care primesc subvenţii federale.

Discursul lui Joe Biden este anunţat într-un context de relansare a pandemiei în Statele Unite de la începutul verii, din cauza variantei Delta, dar şi a tensiunilor din jurul măsurilor care trebuie luate pentru a limita răspândirea COVID-19.

În special problema şcolilor agită spiritele, cu părinţi, dar şi cu unii politicieni republicani care se opun vehement oricărei obligaţii de vaccinare sau purtare a măştii, cu precădere în statele din sud.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News