Cum să-ți păstrezi mintea ageră când ajungi la vârsta lui Joe Biden: "Mulți dintre noi intrăm în rutină"

Sambata, 10 Februarie 2024, ora 15:44
3303 citiri
Cum să-ți păstrezi mintea ageră când ajungi la vârsta lui Joe Biden: "Mulți dintre noi intrăm în rutină"
Aptitudinea președintelui Joe Biden pentru funcție este din nou pusă sub semnul întrebării FOTO Twitter/Joe Biden

Aptitudinea președintelui Joe Biden pentru funcție este din nou pusă sub semnul întrebării după ce un raport al unui consilier special — compilat pe parcursul unui an în timpul investigației privind gestionarea documentelor clasificate — l-a descris pe bătrânul de 81 de ani ca fiind "un bărbat în vârstă cu o memorie slabă".

Cu toate că are un stil de viață activ și o stare de sănătate destul de bună, Biden a fost mult timp criticat pentru vârsta sa și judecata legată de memoria și acuitatea sa mentală.

Iată cinci sfaturi de top de la experți pentru a-ți menține mintea ageră atunci când ajungi la vârsta lui Biden.

Trăiește ca și cum ai fi într-o Zonă Albastră

Zonele Albastre sunt locurile de baștină ale unora dintre cei mai bătrâni și sănătoși oameni din lume. În special, insula grecească Ikaria, situată în Marea Egee, este cunoscută ca insula longevității, unde locuitorii trăiesc în mod obișnuit până la 90 de ani, cu rate scăzute de demență și alte boli cronice.

În loc să practice antrenamente intense și să folosească suplimente alimentare, rezidenții din Zonele Albastre preferă să facă sieste regulate, să socializeze des și să aibă zilnic activitate moderată, cum ar fi grădinăritul și plimbările lungi, în loc să conducă pentru a-și îndeplini sarcinile zilnice.

Gestionează-ți dieta și exercițiile fizice

Despre exerciții, chiar și un minut de genuflexiuni poate contribui la menținerea sănătății creierului, îmbunătățind concentrarea și procesul de luare a deciziilor, conform unui raport publicat de Business Insider. Scurte perioade de activitate fizică - unele studii sugerează doar 11 minute pe zi - sunt asociate cu o circulație sanguină îmbunătățită către creier și reducerea riscului de deces prematur.

Și dieta contează. O opțiune populară, în special printre rezidenții din Zonele Albastre, este Dieta Mediteraneană, care se concentrează pe fructe, legume și cereale integrale, limitând consumul de carne, alimente procesate și zahăr rafinat.

Ia un supliment probiotic cu ceai de plante

Cercetările recente sugerează că administrarea unui supliment probiotic poate încetini declinul cognitiv pe măsură ce îmbătrânim și poate ajuta oamenii de toate vârstele să performeze mai bine în situații stresante.

Asociază aceasta cu o porție zilnică de ceai din plante, pe care locuitorii din Ikaria îl consumă des, sau cu ceai verde, care îmbunătățește funcția creierului prin consolidarea memoriei de lucru și a atenției, și vei avea o combinație care te poate menține alert pentru decenii. Un studiu din 2019 a concluzionat că persoanele care consumă ceai au funcții cognitive superioare și regiuni cerebrale mai bine organizate în comparație cu cei care nu consumă ceai.

Socializează regulat

Sănătatea creierului nu se limitează la alegerile pe care le facem individual. Potrivit experților, un component cheie pentru menținerea sănătății mintale este asigurarea unei stimulări sociale suficiente.

"În general, persoanele cu rețele sociale puternice au tendința să trăiască mai mult", a declarat anterior Talia Lerner, profesor asistent de neuroștiințe la Universitatea Northwestern.

"Petrecerea timpului cu alte persoane este benefică pentru viața ta emoțională, ceea ce este bun pentru sănătatea creierului."

Încearcă mereu lucruri noi

Încercarea de lucruri noi, cum ar fi rezolvarea unui puzzle dificil pe care nu l-ai încercat înainte sau întâlnirea unor oameni noi în diferite situații sociale, poate îmbunătăți plasticitatea neurală și poate întări creierul.

"Cred că mulți dintre noi intrăm în rutine și obiceiuri în care facem mereu aceleași lucruri în fiecare zi," a declarat anterior Jason Shepherd, profesor asociat de neurobiologie la Universitatea din Utah.

"Dar învățarea de lucruri noi contribuie la adaptabilitatea creierului, iar dacă poți continua să-ți folosești creierul în moduri noi, poți obține rezultate mentale mai bune pe măsură ce îmbătrânești."

Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Germania duce o ofensivă de farmec în interiorul Partidului Republican. Japonia își aliniază propriul „îmblânzitor“ pentru Trump. Oficiali guvernamentali mexicani discută cu tabăra...
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Nouăzeci la sută dintre probele de proteine animale și vegetale au fost testate pozitiv pentru microplastice, fragmente polimerice mici care pot varia de la mai puțin de 5 milimetri până la...
#Joe Biden, #varsta, #minte sanatoasa, #metode, #experti , #stiri sanatate