Mutare istorică a lui Joe Biden: Lovitură puternică dată Chinei, un plan de 50 de miliarde de dolari pentru America

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 23:50
46093 citiri
Mutare istorică a lui Joe Biden: Lovitură puternică dată Chinei, un plan de 50 de miliarde de dolari pentru America
Joe Biden a anunțat un plan istoric de revitalizare a industriei americane de semiconductori FOTO: ABC

Statele Unite se confruntă în continuare cu un deficit uriaș în schimburile comerciale cu China, el ajungând la colosala sumă de 200 de miliarde de dolari, în primele 6 luni din 2022. Joe Biden a inițiat un plan de contracarare a Chinei, prin construirea unei industrii americane de semiconductori, în valoare de 50 de miliarde de dolari, cel mai mare efort al guvernului SUA din ultimele decenii de a forma o industrie strategică.

Departamentul Comerțului din Statele Unite a publicat pe 6 septembrie 2022, o strategie de investiții a administrației Biden, un program denumit CHIPS pentru America, care să revitalizeze industria internă de semiconductori și să stimuleze inovația, potrivit The New York Times.

”Reconstrucția conducerii Americii din industria de semiconductori este o investiție pentru viitorul nostru ca lider global”, a spus Secretarul Comerțului al SUA, Gina Raimondo.

”Programul CHIPS pentru America, va asigura conducerea continuă a Statelor Unite în industriile care stau la baza securității noastre naționale și a competitivității economice. Sub conducerea președintelui joe Biden, facem din nou lucruri importante în America, revitalizând industria noastră de semiconductori după decenii de lipsa investițiilor, iar acum venim cu investiții de care avem nevoie pentru a conduce lumea în domeniul tehnologiei și al inovării”.

Rusia ar putea intra în panică: Armata SUA va avea 2.500 de avioane invizibile model F-35, de top mondial VIDEO

Aproximativ 28 de miliarde de dolari din acest fond de investiții denumit CHIPS pentru America, vor fi direcționați către granturi și împrumuturi necesare pentru a ajuta la construirea de facilități pentru fabricarea, asamblarea și ambalarea celor mai avansate cipuri din lume.

Alte 10 miliarde de dolari vor fi alocate extinderii producției pentru generațiile mai vechi tehnologice, folosite la mașini și în tehnologia comunicațiilor, precum și tehnologii de specialitate și pentru alți furnizori din industrie, în timp ce alte 11 miliarde vor fi pentru inițiative de cercetare și dezvoltare, legate de această industrie.

Fondul de 50 de miliarde de dolari ale planului administrației Biden pentru industria de semiconductori, a fost aprobat în iulie de Congres, el fiind creat pentru a încuraja producția americană din domeniu.

”Aceasta este o oportunitate care apare o dată în viață, o dată într-o generație, de a ne asigura securitatea națională și de a revitaliza producția americană și inovația și cercetarea”, a spus Raimondo.

Încercarea lui Biden de a izola Rusia: Președintele SUA se lovește de o mare problemă, apărută acum

Trebuie menționat faptul că semiconductorii sunt componente esențiale pentru fabricarea smartphone-urilor, a stimulatoarelor cardiace, a aparatelor de cafea, dar sunt folosite și industriile auto și aviatică, dar pot fi cheia pentru tehnologii avansate precum calculatoarele cuantice, inteligența artificială și dronele fără pilot.

Multe companii americane de top, precum Qualcomm, Nvidia și Apple, proiectează cipuri în Statele Unite, dar își contractează fabricarea în China, în special în Taiwan. Acest sistem creează o sursă riscantă de dependență pentru industria cipurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Preşedintele american Joe Biden şi-a făcut publică luni declaraţia fiscală, o tradiţie americană în materie de transparenţă la vârful statului, care a fost temporar întreruptă în...
Dezvăluiri despre planul de apărare al SUA în fața atacului Iranului. Pașii deciși de Joe Biden
Dezvăluiri despre planul de apărare al SUA în fața atacului Iranului. Pașii deciși de Joe Biden
Atacul Iranului asupra Israelului nu are precedent: este pentru prima dată când Teheranul a lansat o ofensivă directă asupra teritoriului israelian. Totuşi, valul de rachete şi de drone nu a...
#Joe Biden, #semiconductori, #administratia Biden, #cipuri, #industrie sua, #China SUA, #sua taiwan, #taiwan semiconductori , #stiri Joe Biden