Joe Biden a fost operat de cancer. Ce spune raportul medical publicat de Casa Albă

Sambata, 04 Martie 2023, ora 07:15
10083 citiri
Joe Biden a fost operat de cancer. Ce spune raportul medical publicat de Casa Albă
Președintele SUA Joe Biden FOTO Hepta

Preşedintele Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a fost operat în luna februarie pentru a i se îndepărta de pe piept o leziune "minoră" a pielii, care s-a dovedit a fi canceroasă, a declarat vineri medicul său, spunând că "tot ţesutul canceros a fost îndepărtat cu succes", transmite AFP.

Natura leziunii canceroase, detectată şi îndepărtată în timpul examinării medicale de rutină a preşedintelui SUA din 16 februarie, are o natură care "nu tinde să se răspândească sau să provoace metastaze", a spus medicul Kevin O'Connor într-un raport făcut public de Casa Albă, adăugând că "nu mai este nevoie de niciun tratament suplimentar". El a mai raportat că zona în care era leziunea "s-a vindecat bine".

Biopsia a confirmat că preşedintele a avut un carcinom bazocelular, diferit de formele mai grave de cancer de piele, cum ar fi melanomul. Supravegherea dermatologică a preşedintelui american va continua ca parte a asistenţei medicale obişnuite.

În urma examinării fizice de luna trecută, medicii l-au declarat pe Joe Biden sănătos şi "apt pentru serviciu".

Și Prima doamnă - Jill Biden a avut o procedură la începutul acestui an pentru a elimina leziuni similare, scrie CNN.

Potrivit unei scrisori din ianuarie a medicului O’Connor, Jill Biden a suferit o intervenție chirurgicală prin procedeul chirurgical Mohs, aplicat și în cazul președintelui Joe Biden. Intervenția a avut loc pentru a elimina o leziune de deasupra ochiului drept, care fusese descoperită în timpul unui control de rutină pentru cancerul de piele.

„Procedura a confirmat că leziunea mică era carcinom bazocelular. Tot țesutul canceros a fost îndepărtat cu succes”, a scris O’Connor în raportul medical.

În același timp, în timpul unei consultări preoperatorii, O'Connor a remarcat că „a fost identificată o zonă suspectă în partea stângă a pieptului în cazul Primei Doamne”. Și în această zonă s-a intervenit chirurgical prin procedura Mohs (microchirurgie Mohs).

Raportul lui O’Connor este ultimul privind starea de sănătate a președintelui înainte ca Joe Biden să-și anunte o nouă candidatura pentu Casa Albă.

Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Marea Britanie este în stare de şoc după ce prinţesa Kate a dezvăluit că suferă de cancer, deja numeroase persoane salutând curajul foarte popularei soţii a moştenitorului tronului,...
Președintele SUA Joe Biden promite o vizită la Baltimore: ”Intenţia mea este ca guvernul federal să plătească întregul cost al reconstrucţiei podului”
Președintele SUA Joe Biden promite o vizită la Baltimore: ”Intenţia mea este ca guvernul federal să plătească întregul cost al reconstrucţiei podului”
Preşedintele Joe Biden a promis că va vizita Baltimore ”cât mai curând posibil” şi a cerut echipei sale să "mişte cerul şi pământul" pentru a "reconstrui podul cât mai curând...
#Joe Biden, #cancer, #cancer piele, #operatie cancer piele, #presedinte SUA , #stiri Joe Biden