Biden e gata să cheme 64.000 de soldați americani din Europa contra Rusiei: Câți sunt în România și în celelalte țări VIDEO

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 13:31
10583 citiri
Biden e gata să cheme 64.000 de soldați americani din Europa contra Rusiei: Câți sunt în România și în celelalte țări VIDEO
Avion F16 al SUA într-o bază din Italia FOTO: Daily Mail

Tensiunea rămâne crescută în privința unei posibile invazii a Rusiei în Ucraina, iar cei 64.000 de militari americani, care sunt staționați la baze din Europa, ar putea fi chemați de Joe Biden pentru a stopa agresiunea Moscovei. În plus, mai există nave de război, avioane de luptă, tancuri și bombardiere ale Statelor Unite, care s-ar putea concentra împotriva armatei lui Putin.

Pe măsură ce Vladimir Putin continuă să trezească temeri că va începe un conflict militar în Ucraina, Statele Unite ar putea fi nevoite să-și pregătească depozitele de armament de pe bătrânul continent, inclusiv 50 de nave de război, 175 de avioane și 90 de tancuri, potrivit Daily Mail.

În weekeend, oficialii de la Pentagon i-au prezentat președintelui american Joe Biden opțiunile privind desfășurarea de până la 50.000 de soldați, dacă situația de securitate se deteriorează, iar Rusia lansează o invazie în Ucraina.

Potrivit datele oficiale ale Defense Manpower Data Center (Centrul de date al personalului din Apărare) din Statele Unite, există aproape 64.000 de militari americani în bazele din Europa, iar cei mai mulți sunt în Germania, Italia și Marea Britanie.

Între timp, aseară, 24 ianuarie 2022, administrația Biden a ordonat ca 8.500 de militari ai SUA să fie pregătiți să fie dislocați în Europa de Est, a anunțat Pentagonul, prin vocea purtătorului său de cuvânt, John Kirby.

Oricând, dacă președintele Biden ia hotărârea, cei 64.000 de militari americani din Europa sunt gata să contracareze agresiunea Rusiei de la granița cu Ucraina.

Trebuie specificat faptul că Vladimir Putin a desfășurat peste 100.000 de militari ruși în apropierea frontierei cu Ucraina și continuă să stârnească temeri privind o posibilă invazie.

Din cei 175.000 de militari ai Statelor Unite aflați în străinătate, un total de aproape 64.000 sunt staționați în Europa. Comandamentul pentru cele 40 de nave de război americane este în Italia, iar în Germania există cele mai multe trupe, însumând 35.468 de militari, în 21 de baze.

Rusia și-a redus pretențiile solicitate SUA și NATO: Care sunt cererile de care Moscova ține cu dinții

În celelalte țări există alte forțe americane, în Italia – 12.436 de militari, Marea Britanie – 9.576, Spania – 3.423, Belgia – 1.143, Grecia – 429, Țările de Jos – 422, Portugalia – 259, Polonia – 167 + 4500 (prin rotație), România – 132, Norvegia – 81, Ungaria – 77, Franța – 75.

În prezent, sunt peste 150 de consilieri militari americani în Ucraina, care au activat ani de zile, pe un teren de antrenament de lângă Lviv.

Statele Unite pregătesc lovitura de grație pentru Kremlin: Sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin

Forța de răspuns a NATO din Europa este compusă din aproximtiv 40.000 de militari din trupele internaționale, ce cuprind componente terestre, aeriene, maritime și ale trupelor de operații speciale (SOF).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Preşedintele american Joe Biden şi-a făcut publică luni declaraţia fiscală, o tradiţie americană în materie de transparenţă la vârful statului, care a fost temporar întreruptă în...
#Joe Biden, #soldati americani Europa, #trupe americane Europa, #militari SUA Romania, #baze militare sua , #Rusia
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
25.01.2022Romania 132 militari sua.140militari italia 4Eurofighter.