Joe Biden şi soţia sa vor primi a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Cuplul prezidențial a fost imunizat în decembrie 2020

Joi, 19 August 2021, ora 18:331684 citiri
Joe Biden şi soţia sa vor primi a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Cuplul prezidențial a fost imunizat în decembrie 2020
Joe Biden și prima doamnă, la Casa Albă FOTO Facebook/ Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a declarat că el şi soţia sa vor primi a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului. Cei doi s-au imunizat în decembrie 2020, relatează AP.

Biden a afirmat la emisiunea “Good Morning America” de la ABC că el şi Jill Biden au primit primele două doze în decembrie şi că li se va admininstra şi a treia doză când va fi posibil.

Întrebat dacă este liniştit sufleteşte cu faptul că americanii primesc a treia doză de vaccin în contextul în care milioane de oameni din întreaga lume încă nu au primit-o nici pe prima, preşedintele american a răspuns: “Absolut, pentru că am furnizat mai multe restului lumii decât tot restul planetei. Până la jumătatea anului viitor, vom trimite jumătate de miliard de doze restului lumii. Ne ţinem promisiunea. Facem mai mult decât oricine altcineva”.

Miercuri, autorităţile sanitare americane au recomandat ca americanii care s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna să primească încă o doză la opt luni după a doua, începând din data de 20 septembrie.

Conform studiilor făcute de oamenii de știință, s-a arătat că a treia doza de vaccin crește numărul anticorpilor dacă este administrată la 8-9 luni după ce-a dea doua.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News