Joe Biden, reacție dură la adresa rețelelor sociale care dezinformează despre vaccinuri: "Ei omoară oameni” VIDEO

Vineri, 16 Iulie 2021, ora 23:292355 citiri
Joe Biden, reacție dură la adresa rețelelor sociale care dezinformează despre vaccinuri: "Ei omoară oameni” VIDEO
FOTO Facebook / Joe Biden

Marii operatori de reţele sociale unde circulă informații false despre vaccinuri "omoară oameni", a acuzat vineri, 16 iulie, preşedintele american Joe Biden, notează AFP.

"Ei omoară oameni. Singura pandemie pe care o avem afectează persoanele care nu sunt vaccinate. Ei omoară oameni", a răspuns el, în timp ce se pregătea să plece cu elicopterul de la Casa Albă, la o întrebare despre mesajul său către grupuri ca Facebook.


Casa Albă şi-a înăsprit semnificativ tonul săptămâna aceasta împotriva marilor grupuri tehnologice, cerându-le să lupte mai mult împotriva falselor informaţii despre vaccinuri.

Statele Unite depun eforturi pentru a relansa vaccinarea, mai ales în faţa răspândirii foarte rapide a variantei Delta.

Joi, purtătoarea de cuvânt a administraţiei Biden, Jen Psaki, a vizat în mod special Facebook.

"Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea ostilă vaccinurilor pe reţelele sociale. Toate rămân active pe Facebook, în timp ce unele au fost interzise pe alte platforme", a spus ea.

Casa Albă nu a oferit imediat detalii despre cele 12 persoane în cauză, nici despre modalitatea prin care s-a ajuns la concluzia respectivă.

"Facebook trebuie să fie mai rapid în a elimina mesajele periculoase şi încălcând regulile, deoarece mesaje care ignoră regulile lor persistă adeseori zile întregi. Este prea mult. Informaţiile se răspândesc foarte repede", a spus Jen Psaki.

Ca răspuns la aceste observaţii datând de joi, grupul lui Mark Zuckerberg s-a apărat susţinând că a retras deja "peste 18 milioane de exemplare de dezinformare despre COVID-19" şi "a distribuit la mai mult de două miliarde de persoane informaţii sigure despre COVID-19 şi vaccinuri".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News