Asaltul asupra Capitoliului va fi anchetat sub supravegherea a 8 procurori desemnați de președintele Joe Biden

Luni, 26 Iulie 2021, ora 22:382048 citiri
Asaltul asupra Capitoliului va fi anchetat sub supravegherea a 8 procurori desemnați de președintele Joe Biden
Biden a desemnat și "procurori progresişti" FOTO Facebook / President Joe Biden

Preşedintele Joe Biden a nominalizat luni, 26 iulie, opt procurori care vor superviza cazurile legate de asaltul de la Capitoliu din 6 ianuarie, relatează Reuters.

Între cei opt, Matthew Graves, fost procuror federal care lucrează în prezent la firma de avocatură DLA Piper, este alegerea lui Biden pentru a conduce biroul Procuraturii din Districtul Columbia, care a fost copleşit de o avalanşă de cazuri rezultate din revoltele din ianuarie.

Procurorii federali au arestat peste 535 de persoane sub acuzaţii de participare la actele de violenţă de atunci.

Biden a desemnat-o de asemenea pe Rachael Rollins, procuror la Boston, parte dintr-o mişcare naţională în ascensiune a "procurorilor progresişti", care sprijină eforturile de a elimina disparităţile rasiale prin respingerea tradiţionalei abordări "dure" împotriva criminalităţii, ce a condus la încarcerarea în mod disproporţionat a bărbaţilor de culoare.

Dacă va fi confirmată de senatori, Rollins va fi prima femeie de culoare în fruntea procuraturii federale din statul Massachusetts.

Ea a susţinut necesitatea unei reforme a poliţiei chiar înainte de protestele la nivel naţional de anul trecut, după uciderea în mai a lui George Floyd de către un ofiţer de poliţie din Minneapolis.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News